vinter_pan
2020 års FunkisfestivalFoto: Magnus Granhagen

Funkisfestivalen intar Kulturum igen

Nästa onsdag, 16:e februari, är det Funkisfestival igen och denna gång intar man Kulturum i sedvanligt manér.

centrum_artikel_host

Funkistfestivalen är en musiktävling för personer med funktionsvariation i kommunen. För en dag får de vara stjärnor på scen med massor av strålkastare.
– Det är åttonde året jag arrangerar detta event, det som från början var att jag stod på scen nere på Forum med en laptop och spelade upp deras låtar till att idag ha fullsatt Kulturum 450 pers, ljud och lustekniker, makeupartist och hårstylist som hjälper till där det behövs, berättar Jeanette ”Nette” Leinonen, projektledare.

Varje år försöker Nette lägga till något extra, så även detta år. I år blir det en jury som röstar fram det vinnande bidraget men även publiken kommer att få rösta på sin favorit.
– Detta år går även vinnaren vidare till delfinal till den stora funkisfestivalen i Stockholm där delfinalen kommer att vara på Nalen. Går dom vidare till slutfinal då så kommer dom kanske som tidigare år gjort tävlat på Stockholm Waterfront vi hoppas ju såklart på detta, fortsätter Nette.

Tävlingen livestreamas också så att man når ut till kommuninvånare som annars aldrig kanske skulle kunna närvara. I juryn sitter bland annat Joanna Perera, Gladys Del Pilar, Jakob och Lisa Stadell. Tidigare år har man haft med Karl Dyall, Sofia Källgren och Dogge Doggelito.

connys_helsida

Julmarknad i Herresta Lada

Nöjesnyheter Julmarknaden på Herresta Lada i Odensala är redo att välkomna besökare för ännu ett år av julglädje och lokal hantverksskönl. Sedan över två decennier har denna marknad varit ett populärt resmål för lokalinvånare och besökare under adventssöndagarna innan julafton.

pantamera_avc_helsida
nrh_sigtuna

Fotoutställningen ”Ofiltrerat” till Valsta

Kulturnyheter Stockholms läns museum kommer att arrangera en fotoutställning kallad "Ofiltrerat" på tre platser runt Stockholms län under november och december. De tre platserna som kommer att vara värdar för utställningen är Roslagsmuseet i Norrtälje, Torekällberget i Södertälje och ValstaKonst i Valsta.

joes-helsida

Hesselbom kan vinna Augustpriset

Kulturnyheter Ted Hesselbom, musei- och konstchef på Sigtuna museum, har fått sitt intresse för vikingatiden belönat med en prestigefylld nominering. Tillsammans med Anna Lihammer har han författat boken "Vikingatider: När världen öppnades," och den har nu blivit nominerad till Augustpriset i kategorin Årets svenska fackbok.

defacto_helsida
vinter_helsida

Många nyheter för årets Kulturskola

Kulturnyheter Vid höstens terminsstart har över tusen barn och ungdomar i Sigtuna kommun anmält sig för kurser på Sigtuna kulturskola. Med ett omfattande utbud av både nya kurser och klassiker har skolan noterat ökad efterfrågan på aktiviteter som filmproduktion och gruppövningar. Piano fortsätter att vara en favorit bland instrumenten.

oppethus_dec

Skepptunabon 12:a på SM

Märstafolket Jimmy Jansson från Skepptuna kom på 12:a plats i Burgar-SM: - Oavsett pallplats eller inte så öppnar detta resultat upp dörrar till andra saker som väger upp mycket mer, säger Jimmy i ett uttalande.

Jimmy laddad inför Burgar-SM i Gråbo

Nöjesnyheter Om en vecka äger Burger-SM rum i Gråbo, där Jimmy Jansson från Shiptune Burgers har förberett sig noggrant inför tävlingen. Över 70 lag kommer att delta i årets tävling, som har tre grenar: Freestyle, Vegetariskt och Hemlig låda.

storemore_helsida
bildextra

Folkfest under Märsta Kalaset

Nöjesnyheter Märsta centrum blev på lördagen platsen för en spektakulär folkfest när Märsta kalaset ägde rum. Evenemanget lockade flera tusen besökare som samlades för en dag fylld med musik, dans och underhållning.

ica_helsida

Säsongsavslutning för Steninge Motorträff

Nöjesnyheter En minnesvärd säsongsavslutning av Steninge Motorträff ägde rum under onsdagskvällen och slog alla förväntningar. Evenemanget, som har blivit en väntad höjdpunkt för motorentusiaster, samlade en imponerande samling fordon från när och fjärran för att fira kärleken till motorvärlden.

slottsby_helsida

Inga Landgré har avlidit

Kulturnyheter Skådespelerskan Inga Landgré som under en tid bodde i Sigtuna avled under måndagen. Landgré var en av sin tids största svenska skådespelerskor och belönades med en Hedersguldbagge 2023.

sigtuna art walk

Arrangören: Fantastiskt tillfälle att uppleva konst på nära håll

Kulturnyheter Förra årets Art Walk blev en succé som nu återupprepas. En av initiativtagarna är sigtunabon Anna Forster som själv bjuder in till sin ateljé: - Sigtuna Art Walk är ett fantastiskt tillfälle för besökare att både uppleva konsten på nära håll och också få en chans att interagera med konstnärerna bakom verken, hälsar Anna Forster.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh
ridskola_2020_outsider
joes_outsider
connys
vinter_outsider
swedol_outsider
slottsby_outsider
storemore_out
ica_outsider
pantamera_out
oppethus_out