eldsjal2024_pan
Skridskodisco i PinbackshallenFoto: Pressbild

Fullspäckat program för unga på Sportlovet

Sportlovet närmar sig för barn och elever i Sigtuna kommun, och det är dags för ett fullspäckat program med gratis aktiviteter, många i samarbete med föreningslivet.

centrum_artikel_host

Förra årets skridskodisco i Pinbackshallen blev en stor framgång, och i år är det dags för en repris. Fritidsbanken Sigtuna lånar ut utrustning, Sigtuna skridskoklubb bjuder på en spektakulär isshow, Wings Hockey har öppet i kafeterian, och Ung i Sigtuna är på plats med extra vuxna. Gratis skidåkning i Humbacken i Sigtuna, i samarbete med Sigtuna Alpina och Brobygget Alpin-Sportis, är också möjligt, precis som förra året.

I år är vikingar en tematik för flera aktiviteter. På Märsta bibliotek kan deltagarna lära sig rita vikingar med serietecknaren Per Demervall och skapa sina egna serier om hur de skulle lösa problem som vikingar mötte. På alla bibliotek i kommunen kan besökare även testa sina kunskaper i en vikingatävling. På Sigtuna bibliotek kommer en konservator från Sigtuna museum att berätta om vikingatida föremål, inklusive några som kanske är bekanta från TV-serien ”Historien om Sverige”.

En annan höjdpunkt under sportlovet är sportlovsshowen ”Familjen Svängsson” på Biokällan, passande för alla från 3 år, tillsammans med teaterkurser, dans, filmvisningar, pulkaåkning, turneringar och mycket mer.

EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

pantamera_avc_helsida
connys_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
connys
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
mp_eu_outsider