nationaldagen_pan
Foto: Jamshid Jamshidi

Fullmäktigesändningarna textas

Kommunfullmäktiges livesändningar ska nu textas: - Fortfarande har vi förbättringar vi måste göra, men vi jobbar aktivt för att bli mer tillgängliga utifrån de resurser vi har, säger Emma Kaumheimer, kanslichef på Sigtuna.

centrum_artikel_host

Sedan 23:e september trädde en ny lag i kraft som innebär att alla kommuner måste ha textning på sina publicerade video. Det innebär att även livevideos som kommunfullmäktige omfattas. Bara 17 av landets kommuner har dock textning till fullmäktigesändningar, Sigtuna blir nu den 18:e.
– Fortfarande har vi förbättringar vi måste göra, men vi jobbar aktivt för att bli mer tillgängliga utifrån de resurser vi har. När vi upphandlade vårt nya mötes- och voteringssystem till exempel, var ett krav att det även skulle inkludera stöd för textning. Det nya systemet implementerades i år – så alla kommunfullmäktigesammanträden under 2020 är textade, berättar Emma Kaumheimer, kanslichef i Sigtuna kommun, i ett uttalande.

pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu
centrum_host_helsida
seniormassa_pan

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

connys_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
connys
nationaldag_outsider
eu_valet_outsider
mp_eu_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
seniormassa_outsider