sap_feb_pan
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Fullmäktige reduceras med tjugo ledamöter

Fullmäktige 27:e april genomförs som planerat men antalet ledamöter reduceras.

centrum_artikel_host

Som märsta.nu tidigare rapporterat så har antalet ledamöter i nämnder och kommunfullmäktige reducerats efter överenskommelse mellan gruppledare. Budgetfullmäktige kommer dock inte att hållas i juni utan någon gång i höst enligt besked från Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

Sammanträder 27:e april kommer att genomföras enligt planerat men antalet ledamöter som deltar blir 31 stycken. Enligt Folkhälsomyndigheten ska folksamlingar över 50 undvikas. Antalet ledamöter är normalt 51 stycken, plus diverse administrativ personal och kommunala tjänstemän samt åskådare som dyker upp.

Maktbalansen i fullmäktige kommer att behållas trots reduceringen. Fördelningen av ledamöter reduceras med hänsyn till proportionalitetsprincipen. Kommunen uppmanar allmänhet att följa sammanträdet online via kommunens hemsida.

pantamera_avc_helsida
skridskodisco_helsida
connys_helsida
funkisfest_helsida
centrum_host_helsida

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Politik Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

steningekompani_helsida
foraldranatverk_helsida

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
funkisfest_outsider
pantamera_out
skridskodisco_outsider
foraldranatverk_outsider
connys
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
stentekompani_outsider