centrum_panorama_hostshopping

FTI: Skulle behöva fler insamlingscentraler

Förpacknings- och tidningsinsamlingen FTI hade under julhelgen problem med renhållningen kring containrar i Märsta: - Det låg sopor utanför trots att behållaren inte var ful, säger Annika Ahlberg, Regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen.

centrum_artikel_host

märsta.nu uppmärksammades under julhelgen på att det låg sopor vid FTI:s insamlingsplats i Märsta Centrum. Enligt FTI har det kastats sopor utanför trots att behållaren inte var full. Man skickade städare till platsen på annandagen och 28:e december kom en kranbil för att hämta upp allt.
– Problemet är att det kommit mer förpackningar än någonsin denna jul, och att folk inte väntar på nästa tömning då det är fullt, säger Annika Ahlberg, regionchef på FTI.

FTI anser att det behövs fler återvinningscentraler i kommunen eftersom invånarna blir bättre på att återvinna, man arbetar med kommunen för att få till fler platser men det kan ta ca 1 år för att få till ett tillstånd. Nyligen invigdes en central på Frejgatan och under 2020 etableras en central i Skånela. När det gäller Märsta Centrum finns det inte möjlighet att utöka antalet behållare:
– Vi är tacksamma att vi kan erbjuda en insamlingsplats där; i samarbete med Fastpartner. Belastningen på ÅVS Märsta C har ökat då ICA etablerats; tidigare fanns det ju en ICA vid Arlanda stad – och en ÅVS bredvid denna, uppger Ahlberg.

pantamera_avc_helsida
mp_tack_helsida

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

connys_helsida
brobygget_2024
centrum_host_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

fritidsbanken_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

brobygget_outsider
centrum_outsider_host
connys
pantamera_out
fritidsbanken_outsider
ridskola_2020_outsider
mp_tack_outsider
nrh_sigtuna