centrum_panorama_hostshopping
Här öppnar Fritidsbanken uppFoto: Pressbild

Fritidsbanken öppnar upp i klassiska lokalerna

Fritidsbanken öppnar upp i gamla Medusa/GM/Kung Carl/Harrys lokaler på Stationsgatan 4 i Märsta.

centrum_artikel_host

På fredag 4:e februari invigs Fritidsbankens lokaler på Stationsgatan 4 vid Märsta Station och HSB-skrapan. Där kommer man kunna låna utrustning till olika sporter/idrotter utan kostnad i syfte att alla som vill ska ha möjlighet att prova idrotter eller utöva diverse fritidssysslor.
– Vi har haft en helt fantastisk respons på det här projektet! Insamling från allmänhet och föreningar började i höstas och det har vällt in utrustning som legat oanvänd i förråd, garage och på vindar. Det här är hållbarhet i ordets rätta bemärkelse, säger Lars Björling (SfS), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Personalen på Fritidsbanken kommer kunna tipsa om aktiviteter för att slussa vidare personer till föreningarna som tar emot nya medlemmar. Olof Holmberg kommer att vara platsansvarig.
– Förutom att låna ut saker i vår lokal på Stationsgatan kommer vi även att jobba uppsökande i samarbete med olika aktörer som exempelvis skolor, fritidsverksamheter, förenings- och näringsliv.

Utlåning av skridskor har redan skett under vintern vid isbanan i Valsta torg. Responsen var god enligt Holmberg.
– Vi började på jullovet och i samband med det anordnades även skridskoskola. Det blev ett välbesökt event med flera hundra besökare i alla åldrar, så det har vi fortsatt med och kommer så göra varje helg till och med sportlovet.

mp_tack_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida
brobygget_2024
fritidsbanken_helsida
pantamera_avc_helsida

SBRF tvåa i dressyr

Förening En andra placering för SBRF i division 2 dressyr. Under söndagen gick omgång 3 och finalen av upplands dressyrallsvenskan div 2 arrangerad av Bälinge.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_tack_outsider
brobygget_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
connys
pantamera_out
fritidsbanken_outsider