defacto_pan2020
Foto: Fritidsbanken

Fritidsbanken firar ett år i Humbacken

På lördag firar Fritidsbanken ett år i kommunen och i samband med det kommer man finnas i Humbacken: - Totalt har vi lånat ut över 13 500 sport- och fritidsprylar till över 6 000 personer i alla åldrar som aktiverat sig fysiskt på sin fritid, berättar Ola Holmberg, platschef på Fritidsbanken.

centrum_artikel_host

Fritidsbanken firar ett år i Sigtuna och lokalerna på Stationsgatan 4 i Märsta har lockat över 6000 personer att hyra 13500 sport- och fritidsprylar. Totalt finns det 3000 prylar att hyra. En av solskenshistorierna är den om en ung tjej som kom in och tittade på en cykel. Utan att veta om att hon fick prova den så slutade det i ett lån och dryga veckan senare kunde flickan cykla runt i Märsta. Flickan som innan lånet inte kunde cykla visade stolt upp sina kunskaper på parkeringen utanför lokalerna.

Insamlingsplatser finns nu både vid simhallarna i kommunen och på Återvinningscentralen. Fritidsbanken har även samarbeten med skolor, ordnat event och fått besök av kronprinsesseparet. Under helger och lov har man funnits på bland annat aktivitetsytan i Valsta. Just nu är man på jakt efter ännu mer utrustning, främst skidor, pjäxor, täckbyxor och jackor i alla storlekar.
– Det kan både invånare och företag lämna in till oss på Stationsgatan 4 eller i våra insamlingskärl på Midgårdsbadet, Sigtuna Fritidscenter, mötesplatsen i Valsta samt i Humbacken nu på lördag, hälsar platsansvarig Ola Holmberg.

På lördag är det alltså möjligt att både åka skidor och fira Fritdisbanken 1-årsdag i kommunen. Man finns på plats mellan 10-16 och kan låna ut skidor, pjäxor, stavar, hjälmar för den som vill åka i backen helt gratis. I lokalen på Stationsgatan 4 håller man extraöppet på lördagen för den som vill låna utrustning där.

defacto_helsida
pantamera_avc_helsida
ica_helsida

Vill skapa en inbjudande byggnad

Kulturnyheter Arkitektbyrån White som fått uppdraget att bygga det nya kultur- och aktivitetscentret i Valsta har som mål att skapa en uttrycksfull och inbjudande byggnad med fokus på delaktighet och trygghet.

dack_helsida
connys_helsida

Sigtunabo ger ut ny bok om skolan

Kulturnyheter Sigtunabon John Steinberg som är fil.dr. i pedagogik vid Uppsala Universitet har gett ut en ny bok som vänder sig till lärare "Elevers lärande - Handledning i klassrummet".

joes-helsida

Arlandasamlingars arkiv hamnar i Gävle

Kulturnyheter Järnvägsmuseet i Gävle får en del av Arlandasamlingarna: - Det är mest praktiskt eftersom vi har ytterligare ett arkiv här, det vill säga det järnvägshistoriska, säger Kjell Åström, samlingschef, till SVT Gävleborg.

centrum_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
ica_outsider
dack_outsider
connys
swedol_outsider
nrh
joes_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host