moderat_fokus_pan
Foto: Fritidsbanken

Fritidsbanken firar ett år i Humbacken

På lördag firar Fritidsbanken ett år i kommunen och i samband med det kommer man finnas i Humbacken: - Totalt har vi lånat ut över 13 500 sport- och fritidsprylar till över 6 000 personer i alla åldrar som aktiverat sig fysiskt på sin fritid, berättar Ola Holmberg, platschef på Fritidsbanken.

centrum_artikel_host

Fritidsbanken firar ett år i Sigtuna och lokalerna på Stationsgatan 4 i Märsta har lockat över 6000 personer att hyra 13500 sport- och fritidsprylar. Totalt finns det 3000 prylar att hyra. En av solskenshistorierna är den om en ung tjej som kom in och tittade på en cykel. Utan att veta om att hon fick prova den så slutade det i ett lån och dryga veckan senare kunde flickan cykla runt i Märsta. Flickan som innan lånet inte kunde cykla visade stolt upp sina kunskaper på parkeringen utanför lokalerna.

Insamlingsplatser finns nu både vid simhallarna i kommunen och på Återvinningscentralen. Fritidsbanken har även samarbeten med skolor, ordnat event och fått besök av kronprinsesseparet. Under helger och lov har man funnits på bland annat aktivitetsytan i Valsta. Just nu är man på jakt efter ännu mer utrustning, främst skidor, pjäxor, täckbyxor och jackor i alla storlekar.
– Det kan både invånare och företag lämna in till oss på Stationsgatan 4 eller i våra insamlingskärl på Midgårdsbadet, Sigtuna Fritidscenter, mötesplatsen i Valsta samt i Humbacken nu på lördag, hälsar platsansvarig Ola Holmberg.

På lördag är det alltså möjligt att både åka skidor och fira Fritdisbanken 1-årsdag i kommunen. Man finns på plats mellan 10-16 och kan låna ut skidor, pjäxor, stavar, hjälmar för den som vill åka i backen helt gratis. I lokalen på Stationsgatan 4 håller man extraöppet på lördagen för den som vill låna utrustning där.

Många nyheter för årets Kulturskola

Kulturnyheter Vid höstens terminsstart har över tusen barn och ungdomar i Sigtuna kommun anmält sig för kurser på Sigtuna kulturskola. Med ett omfattande utbud av både nya kurser och klassiker har skolan noterat ökad efterfrågan på aktiviteter som filmproduktion och gruppövningar. Piano fortsätter att vara en favorit bland instrumenten.

pantamera_avc_helsida

Skepptunabon 12:a på SM

Märstafolket Jimmy Jansson från Skepptuna kom på 12:a plats i Burgar-SM: - Oavsett pallplats eller inte så öppnar detta resultat upp dörrar till andra saker som väger upp mycket mer, säger Jimmy i ett uttalande.

ica_helsida

Jimmy laddad inför Burgar-SM i Gråbo

Nöjesnyheter Om en vecka äger Burger-SM rum i Gråbo, där Jimmy Jansson från Shiptune Burgers har förberett sig noggrant inför tävlingen. Över 70 lag kommer att delta i årets tävling, som har tre grenar: Freestyle, Vegetariskt och Hemlig låda.

centrum_host_helsida
bildextra

Folkfest under Märsta Kalaset

Nöjesnyheter Märsta centrum blev på lördagen platsen för en spektakulär folkfest när Märsta kalaset ägde rum. Evenemanget lockade flera tusen besökare som samlades för en dag fylld med musik, dans och underhållning.

Säsongsavslutning för Steninge Motorträff

Nöjesnyheter En minnesvärd säsongsavslutning av Steninge Motorträff ägde rum under onsdagskvällen och slog alla förväntningar. Evenemanget, som har blivit en väntad höjdpunkt för motorentusiaster, samlade en imponerande samling fordon från när och fjärran för att fira kärleken till motorvärlden.

defacto_helsida
nrh_sigtuna

Inga Landgré har avlidit

Kulturnyheter Skådespelerskan Inga Landgré som under en tid bodde i Sigtuna avled under måndagen. Landgré var en av sin tids största svenska skådespelerskor och belönades med en Hedersguldbagge 2023.

hockeyskola_helsida
sigtuna art walk

Arrangören: Fantastiskt tillfälle att uppleva konst på nära håll

Kulturnyheter Förra årets Art Walk blev en succé som nu återupprepas. En av initiativtagarna är sigtunabon Anna Forster som själv bjuder in till sin ateljé: - Sigtuna Art Walk är ett fantastiskt tillfälle för besökare att både uppleva konsten på nära håll och också få en chans att interagera med konstnärerna bakom verken, hälsar Anna Forster.

moderat_fokus_helsida

Hyllad konstnär ställer ut på Valstakonst

Kulturnyheter Värmländska konstnären Leif Engström har nått stora framgångar med sin senaste utställning "Fönsterband" på ValstaKonst. Den här utställningen är den största han haft hittills, både när det gäller yta och antalet verk som visas. Engström har på kort tid blivit ett av de stora namnen inom den svenska konstscenen.

joes-helsida

Satsning på lokala artister under Summer Squeeze

Nöjesnyheter I år är det större satsning på lokala artister under Sigtuna Summer Squeeze: - Vi tycker att det är så kul att kunna samla en del av alla duktiga, lokala artister som finns i Sigtuna vid ett tillfälle, säger Göran Lundh, ordförande i Sigtuna Event.

connys_helsida
sap_sep23_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
joes_outsider
socialdem_sep23_outsider
hockeyskola_outsider
moderat_bli_medlem
nrh
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
pantamera_out
ica_outsider