eldsjal2024_pan
Foto: Fritidsbanken

Fritidsbanken firar ett år i Humbacken

På lördag firar Fritidsbanken ett år i kommunen och i samband med det kommer man finnas i Humbacken: - Totalt har vi lånat ut över 13 500 sport- och fritidsprylar till över 6 000 personer i alla åldrar som aktiverat sig fysiskt på sin fritid, berättar Ola Holmberg, platschef på Fritidsbanken.

centrum_artikel_host

Fritidsbanken firar ett år i Sigtuna och lokalerna på Stationsgatan 4 i Märsta har lockat över 6000 personer att hyra 13500 sport- och fritidsprylar. Totalt finns det 3000 prylar att hyra. En av solskenshistorierna är den om en ung tjej som kom in och tittade på en cykel. Utan att veta om att hon fick prova den så slutade det i ett lån och dryga veckan senare kunde flickan cykla runt i Märsta. Flickan som innan lånet inte kunde cykla visade stolt upp sina kunskaper på parkeringen utanför lokalerna.

Insamlingsplatser finns nu både vid simhallarna i kommunen och på Återvinningscentralen. Fritidsbanken har även samarbeten med skolor, ordnat event och fått besök av kronprinsesseparet. Under helger och lov har man funnits på bland annat aktivitetsytan i Valsta. Just nu är man på jakt efter ännu mer utrustning, främst skidor, pjäxor, täckbyxor och jackor i alla storlekar.
– Det kan både invånare och företag lämna in till oss på Stationsgatan 4 eller i våra insamlingskärl på Midgårdsbadet, Sigtuna Fritidscenter, mötesplatsen i Valsta samt i Humbacken nu på lördag, hälsar platsansvarig Ola Holmberg.

På lördag är det alltså möjligt att både åka skidor och fira Fritdisbanken 1-årsdag i kommunen. Man finns på plats mellan 10-16 och kan låna ut skidor, pjäxor, stavar, hjälmar för den som vill åka i backen helt gratis. I lokalen på Stationsgatan 4 håller man extraöppet på lördagen för den som vill låna utrustning där.

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

pantamera_avc_helsida
steningekompani_helsida
storemore_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida
eldsjal2024_helsida

Nu ger förre polischefen ut bok om kriminaliteten i Märsta

Kulturnyheter Christoffer Bohman, en tidigare polischef, avslöjar i sin kommande bok "Hundra in i döden" den växande oorganiserade gängkriminaliteten i Sverige. Med ett unikt inifrånperspektiv beskriver han dramatiska händelser från knarkbeslag till dödligt våld, och belyser samtidens komplexa kriminella landskap.

Babblarna kommer till Kulturum

Kulturnyheter Babblarna kommer till Märsta den 28 december med en sprakande föreställning i Kulturum. Efter att ha genomfört imponerande 950 färgglada föreställningar tar de med sig något nytt och spännande för de små: ”Babblarna & Tjingeling-affären”.

mp_helsida_eu

Märstaborna bland de största semmelfrossarna

Nöjesnyheter Semlans magi sprider sig över landet när semmelperioden äntligen är här. Enligt Coops senaste rapport om semmelkonsumtionen är det ingen tvekan om att märstaborna gillar att frossa i det klassiska bakverket. Över två miljoner semlor försvann från Coops butiker under 2023, och även i år förväntas efterfrågan vara hög.

Nu ändras bidragen inom kultur- och fritid

Kulturnyheter Sigtuna kommun planerar för betydande förändringar i kultur- och fritidsbidragen för att främja ökat fokus på kultur och göra stödet mer ändamålsenligt. Beslutet togs under kultur- och fritidsnämndens senaste sammanträde, och förändringarna kommer särskilt att påverka bidragen inom kulturområdet.

Märstabo vann 1,7 miljoner på Lotto

Nöjesnyheter Två lyckliga invånare, en från Haninge och en från Märsta, kan nu skatta sig som miljonvinnare efter Lottos lördagsdragning. Båda spelarna matchade alla sju nummer och belönades med imponerande vinster på exakt 3 411 047 kronor var.

Ökat intresse för odling hos Herresta lada

Kulturnyheter I en tid av allmän oro och osäkerhet har intresset för odling och självförsörjning ökat markant. Hemarbete och en strävan efter en mer hållbar livsstil bidrar troligen till denna ökning. Herresta Lada, som redan har en populär odlingskurs, upplever nu ökat tryck på grund av den ökade efterfrågan på lokal matproduktion.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
connys
mp_eu_outsider
stentekompani_outsider
storemore_out
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
pantamera_out
ridskola_2020_outsider