moderat_pan_nov

Fritidsbank startas upp i höst

Kultur- och fritidsnämnden väntas fatta beslut om att starta upp en kommunal fritidsbank där man kan låna utrustning.

centrum_artikel_host

Arbetet med att starta upp en kommunal fritidsbank pågår och snart kommer det formella beslutet tas i Kultur- och fritidsnämnden om att starta upp i höst. Fritidsbanken är kommunal och alla kommuninvånare ska kunna låna utrustning som främst skänks till banken av andra som inte längre behöver den.

Kommunens budget för banken sträcker sig två år vilket avser kostnader för lön och drift.Man behöver också en lokal vilket inte är klart än, men den kommer att finnas i någon av kommunens lokaler. Idag finns det cirka 100 fritidsbanker i hela landet sedan den första startade upp i Forshaga, Värmland. Kultur- och fritidsnämnden ser Fridtidsbanken som en möjlighet för barn och unga att testa på idrotter samt att man bidrar till att föremål återanvänds. Man kommer också inleda samarbete med lokala föreningar.

Konceptet med en fritidsbank är att alla ska få låna men det ska inte kosta något.
– Genom att låna ut denna utrustning ökar människors tillgång till lek och fritid samt motion och hälsa samtidigt återanvänds mycket idrottsutrustning som annars skulle ”samla damm” för att sedan kastas när de är för gamla eller trasiga, står det i tjänsteskrivelsen till Kultur- och fritidsnämnden.

centrum_host_helsida
moderat_pan_helsida
agy_oppethus
pantamera_avc_helsida
defacto_helsida

SBRF tvåa i dressyr

Förening En andra placering för SBRF i division 2 dressyr. Under söndagen gick omgång 3 och finalen av upplands dressyrallsvenskan div 2 arrangerad av Bälinge.

dackskifte_helsida
connys_helsida
advent_kyrka_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

kyrka_outsider_advent
dackskifteoutsider
centrum_outsider_host
swedol_outsider
pantamera_out
nrh
ridskola_2020_outsider
connys