helsida_bostad
Ebba Braheskolan vill etablera i SigtunaFoto: Sigtuna Stadsängar

Friskola kan lösa skolkrisen i Sigtuna

Ebba Braheskolan som har skola i Nacka har ansökt om att få etablera i Sigtuna stadsängar med start 2020.

centrum_artikel_host

Ebba Braheskolan finns idag i Nacka och har ansökt om att få etablera skola i Sigtuna stadsängar, det rör sig om en F-9-skola. Sigtuna stadsängar har ännu inte gjort klart med skola vilket skapat problem i Sigtuna då det råder brist på skolplatser. Anledningen till det är att etapp 2 av området ännu inte klubbats igenom.

Nyligen rapporterade märsta.nu om att boende på landsbygden utanför Sigtuna blivit upprörda över att kommunen ändra upptagningsområdena för landsbygden så att barnen istället för S:t Pers skola hänvisas till St:a Gertruds skola. Skolan i Sigtuna stadsängar skulle enligt den förra kommunledningen stå klar 2018 men så blir inte fallet.

Enligt ansökan kommer det att finnas lokaler för traditionell undervisning såväl som idrott, slöjd, hemkunskap och skolbibliotek. Innan kommunen fattar beslut måste ansökan hanteras av Skolinspektionen som ger sitt godkännande. Senast 18:e april ska kommunen svara på remiss från Skolinspektionen. Ebba Braheskolan avser starta sin verksamhet 2020.

allegra d drugstore.com.
EXTRA

Öhlund kopplas till Hells Angels

Politik SD:s toppnamn Rune Öhlund kopplas till Hells Angels avslöjar Expo: - Jag tar avstånd från deras leverne och vad dom håller på med, säger Öhlund till Expo.

pantamera_avc_helsida
ungdomsarbete_helsida
defacto_helsida
EXTRA

Märstabo döms för våldtäkt mot barn

Notiser En man i 35-årsåldern från Märsta döms för våldtäkt mot barn. Enligt domen ska han ha utfört handlingar mot en flicka i 10-årsåldern som är att jämställa med våldtäkt.

connys_helsida
centrum_sommar2022_helsida
toppbanner

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
pantamera_out
connys
nrh
ridskola_2020_outsider
arbete_outsider
centrum_sommar_outsider2022