vinter_pan
Ebba Braheskolan vill etablera i SigtunaFoto: Sigtuna Stadsängar

Friskola kan lösa skolkrisen i Sigtuna

Ebba Braheskolan som har skola i Nacka har ansökt om att få etablera i Sigtuna stadsängar med start 2020.

centrum_artikel_host

Ebba Braheskolan finns idag i Nacka och har ansökt om att få etablera skola i Sigtuna stadsängar, det rör sig om en F-9-skola. Sigtuna stadsängar har ännu inte gjort klart med skola vilket skapat problem i Sigtuna då det råder brist på skolplatser. Anledningen till det är att etapp 2 av området ännu inte klubbats igenom.

Nyligen rapporterade märsta.nu om att boende på landsbygden utanför Sigtuna blivit upprörda över att kommunen ändra upptagningsområdena för landsbygden så att barnen istället för S:t Pers skola hänvisas till St:a Gertruds skola. Skolan i Sigtuna stadsängar skulle enligt den förra kommunledningen stå klar 2018 men så blir inte fallet.

Enligt ansökan kommer det att finnas lokaler för traditionell undervisning såväl som idrott, slöjd, hemkunskap och skolbibliotek. Innan kommunen fattar beslut måste ansökan hanteras av Skolinspektionen som ger sitt godkännande. Senast 18:e april ska kommunen svara på remiss från Skolinspektionen. Ebba Braheskolan avser starta sin verksamhet 2020.

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
defacto_helsida
vinter_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

slottsby_helsida
connys_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

nrh_sigtuna
ica_helsida
oppethus_dec

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

storemore_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

storemore_out
swedol_outsider
centrum_outsider_host
slottsby_outsider
joes_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
connys
vinter_outsider
pantamera_out
ica_outsider
oppethus_out