eldsjal2024_pan
En man fick föras till sjukhus efter olyckan som inträffade i mars 2019Foto: Insändarbild/Mattias Nordahl

Frikänns efter cykelolycka

En 85-årig man som åtalades för vållande till kroppsskada efter en cykelolycka i Märsta förra året frikänns.

centrum_artikel_host

En man som idag är 85 år gammal åtalades vid Attunda tingsrätt för vållande till kroppsskada efter encykelolycka i korsningen Nymärstagatan/Västra bangatan. Cyklisten hävdade att han alltid cyklar när det är grönt, bilisten hävdade att han hade grönt och inga vittnesuppgifter kunde reda ut huruvida vem som hade grönt eller inte.

Vid bevakade övergångsställen är det väjningsplikt för bilar mot cyklar om cyklisten framför cykeln enligt vad Trafikförordningen gör gällande, alltså i det här fallet att det måste ha varit grönt för cyklisten. Vid den sammantagna bedömningen så anser rätten att det inte går att fastslå med säkerhet vem som hade grönt. Därav frikänns föraren. Cyklisten hade yrkat på skadestånd på 12 000 kronor eftersom han skadades i samband med olyckan och fick sitta i rullstol i flera månader.

spedition_helsida
centrum_host_helsida
steningekompani_helsida

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida

Stor risk för gräsbrand i Sigtuna kommun

Notiser Under fredagen varnar SMHI för en hög risk för gräsbrand i Sigtuna kommun och omkringliggande områden. Det torra vädret har ökat risken för att gräsbränder lätt kan uppstå och spridas i det torra fjolårsgräset.

storemore_helsida
connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

storemore_out
spedition_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
stentekompani_outsider
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
connys