kommun_skoterska
Foto: Insändarbild

Fredman når kvalgränsen för EYOF med imponerande diskuskast

Ludvig Fredman, en talangfull idrottare från IFK Märsta, har banat väg för sig själv till Europeiska Ungdoms Olympiaden (EYOF) genom att överträffa kvalgränsen i diskus vid inte en, utan två olika tillfällen. Med sina imponerande kast har Fredman satt sig i en stark position inför uttagningen som kommer att äga rum i början av juli.

centrum_artikel_host

Fredman, som representerar IFK Märsta, har gjort stora framsteg under säsongen och visat upp enastående färdigheter inom diskus. Kvalgränsen för Svenska Olympiska Kommittén (SOK) är fastställd till 54 meter, och den unga idrottaren överträffade den första gången i början av maj vid en tävling i Sollentuna, där han kastade imponerande 54,65 meter.

Men Fredmans framgång stannade inte där. Den 21 maj deltog han i den prestigefyllda kastgalan i Halle, Tyskland, där han gjorde ännu ett imponerande kast och nådde en otrolig distans på 54,96 meter. Dessa prestationer har inte bara satt honom i rampljuset utan också stärkt hans chanser att representera Sverige vid EYOF.

Denna text genererades med en textrobot.

nrh_sigtuna
connys_helsida

Medaljregn för IFK Märsta på Veteran-SM

Friidrott Under den gångna helgen deltog IFK Märsta med fyra aktiva atleter på Veteran SM på den anrika Slottsskogsvallen i Göteborg, som i år dessutom firade sitt 100-årsjubileum. De tre tävlingsdagarna visade sig vara framgångsrika för klubben, vilket resulterade i hela fem medaljer.

joes-helsida
pantamera_avc_helsida
mp_ute_helsida
adhd_kommun
ica_helsida
centrum_host_helsida

Elliot Duvert klar för VM i Colombia

Friidrott Elliot Duvert har tagits ut till Junior-VM i Colombia 1:a augusti: - Elliot har, vid båda sommarens mångkamper, med god marginal överträffat kvalgränsen till Junior-VM och ska självklart med till Cali, säger Mikael Wennolf, landslagsledare, till sajten fridrott.se

defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
pantamera_out
joes_outsider
ica_outsider
nrh
centrum_outsider_host
kommun_adhd_outsider
kommun_skoterska_outsider
connys
swedol_outsider
mp_ute_outsider