sap_feb_pan
Visionsbild för KanonkullenFoto: Sigtuna kommun/White arkitekter

Från medborgarförslag till byggstart: Nya Kanonkullen klar om ett år

Planerna för nya Kanonkullen på Sätuna börjar ta form och om ett år ska parken stå klar.

centrum_artikel_host

Nu finns planerna för nya Kanonkullen mellan Sätuna och Norrbacka. Den nya parken ska bli mer levande med två entréer, norr- respektive söderifrån. Det blir en ny lekplats i norra delen för mindre barn, i mitten av parken en multisportarena för mötesplats för äldre barn och vuxna. Arenan kommer att ha basketkorgar, mål, sittplatser. I mitten kommer även parkour att anläggas.

I södra delen blir det möjlighet att grilla då ny grillplats bygga och man kan sitta på möbler Belysningen kommer genomgående förbättras i hela parkområdet. Bakgrunden till nya Kanonkullen är ett medborgarförslag från 2015 och under 2019 och 2020 har förarbetet pågått med bland annat intervjuer som resulterat i en förstudie om åtgärder. Till sommaren 2022 ska parken stå klar.

Här kan du läsa mer om projektet

steningekompani_helsida
centrum_host_helsida

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Politik Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

sportlov
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
foraldranatverk_helsida
skridskodisco_helsida

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

spedition_helsida
funkisfest_helsida
fritidsbanken_sportlov

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

skridskodisco_outsider
funkisfest_outsider
stentekompani_outsider
spedition_outsider
connys
foraldranatverk_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out