valstadagen_pan
Visionsbild för KanonkullenFoto: Sigtuna kommun/White arkitekter

Från medborgarförslag till byggstart: Nya Kanonkullen klar om ett år

Planerna för nya Kanonkullen på Sätuna börjar ta form och om ett år ska parken stå klar.

centrum_artikel_host

Nu finns planerna för nya Kanonkullen mellan Sätuna och Norrbacka. Den nya parken ska bli mer levande med två entréer, norr- respektive söderifrån. Det blir en ny lekplats i norra delen för mindre barn, i mitten av parken en multisportarena för mötesplats för äldre barn och vuxna. Arenan kommer att ha basketkorgar, mål, sittplatser. I mitten kommer även parkour att anläggas.

I södra delen blir det möjlighet att grilla då ny grillplats bygga och man kan sitta på möbler Belysningen kommer genomgående förbättras i hela parkområdet. Bakgrunden till nya Kanonkullen är ett medborgarförslag från 2015 och under 2019 och 2020 har förarbetet pågått med bland annat intervjuer som resulterat i en förstudie om åtgärder. Till sommaren 2022 ska parken stå klar.

Här kan du läsa mer om projektet

mp_helsida
dödsolyckan i Valsta

Boende vill se sänkt hastighet på Valstavägen

Nyheter Under torsdagskvällen samlades hundratals kommuninvånare från alla möjliga stadsdelar för att minnas den 11-åring som kördes ihjäl på onsdagskvällen av en ökänd gängkriminell som tidigare dömts till kännbara fängelsestraff i tingsrätten men friats av hovrätten.

Morgonkollen

Notiser En ny dag gryr över kommunen och det ser ut att bli en fin dag med en temperatur på cirka 17 grader. Här är morgonkollen för dagen med uppdateringar om väder, trafik, kollektivtrafik och blåljus i området.

nrh_sigtuna

Café får böta för myrinvasion

Notiser Ett Café i Märsta åläggs nu vite för att inte ha kommit tillrätta med myrproblem trots återkommande påpekanden från Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen.

joes-helsida
valstadagen

Humlegården ska bli samhällsviktig verksamhet

Nyheter Sigtuna kommun ska köpa Humlegården vilket märsta.mu avslöjade förra veckan: - Det här skulle vara ett strategiskt och långsiktigt köp. Vi vill att den här platsen ska fyllas med samhällsviktig verksamhet. En så central och unik plats som det här är ska komma invånarna till gagn.

ica_helsida

Morgonkollen

Nyheter märsta.nu presenterar Morgonkollen - din dagliga sammanfattning av viktig information för dagen. Här är det senaste från den 7 juni:

centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser I dagens Morgonkollen med märsta.nu presenterar vi de senaste uppdateringarna om vädret, kollektivtrafiken, trafiksituationen och blåljusrapporter i Märsta.

defacto_helsida
sommar i sigtuna kommun

Nyrenoverade Midgårdsbadet öppnar på fredag

Nyheter På fredag öppnar Midgårdsbadet som renoverats inför den kommande sommaren med en ny vattenreningsteknik: - Jag är oerhört glad och nöjd över att vi fått till den nya biologiska badvattenreningen på utebadet. Det innebär att vi nu kan fortsätta att leverera ett bra badvatten de kommande 20-30 åren, för så länge håller det här nya reningssystemet, och vara det uppskattade vattenhål som så många besöker varje sommar, säger bad och simhallschefen Tapani Röyttä.

pantamera_avc_helsida

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

connys_helsida
elon_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

pantamera_out
centrum_outsider_host
joes_outsider
ica_outsider
student_outsider
valstadagen_outsider
swedol_outsider
nrh
mp_outsider
connys
ridskola_2020_outsider