eldsjal2024_pan
Fredrik och Maria Nyström på Nyström BikeFoto: Pressbild

Framtidens elcyklar utvecklas i Sigtuna

Fredrik och Maria Nyström är en del av Rawbike som säljer elcyklar.

centrum_artikel_host

Nyströms Bike som drivs av Maria och Fredrik har inlett ett samarbete med Rawbike om att utveckla komponenter till elcyklar. Nu finns Rawbikes utvecklingshub i Sigtuna med syfte att öka antalet lokalt framtagna komponenter och lösningar.
– Fredrik och Maria besitter en enorm kunskap när det kommer till alla delar av den elektriska drivlinan och i vår mekaniska verkstad ta fram prototyper på allt ifrån nya batterilösningar, kontrollboxar men även hela protyper på mopeder. Att ha den kompetensen och kunnandet i Sverige är såklart helt ovärderligt, säger Andreas Falck, CMO på Rawbike.

Samarbetet mellan Nyström Bike och Rawbike inleddes under början av 2021.
– Samgåendet med RAWBIKE har skapat möjligheten att ta fram nya tekniska lösningar i det växande och dynamiska segmentet Micromobility. Tidigare hinder och begränsningar är på väg att lösas med modern teknik och integration. Vi utvecklar nu en drivlina i absolut världsklass, dessutom med full online uppkoppling och ett bergsäkert elektroniskt stöldskydd. Framtiden är elektrisk och vår resa har bara börjat, uppger Fredrik Pelleberg, CTO på Rawbike.

eldsjal2024_helsida
storemore_helsida

Här renas tusentals liter vatten om dagen

Näringsliv Arlandastad Group engagerar sig i utvecklingsprojekt som syftar till att göra en positiv skillnad för samhället och miljön. I östra Arlandastad har det anlagts dammar som renar tusentals liter vatten om dagen.

centrum_host_helsida

Log Max etablerar hos DSV i Rosersberg

Näringsliv Log Max, en ledande tillverkare av moderna skördaraggregat för skogsmaskiner, har valt att samarbeta med DSV för hanteringen av deras reservdelslager på DSV:s logistikcenter i Rosersberg.

connys_helsida

Så dyra är Arlandas räksmörgåsar

Näringsliv En diskussion om de höga priserna på flygplatserna i Sverige fick ny fart när SEB:s seniorekonom Johan Javeus delade med sig av sina erfarenheter på den sociala medieplattformen X i höstas.

steningekompani_helsida
spedition_helsida
pantamera_avc_helsida

Politiker presenterar åtgärder för Arlandas konkurrenskraft

Näringsliv En ny rapport från politiker i Mälardalsrådets temagrupp belyser åtgärder för att stärka Arlandas konkurrenskraft, främja tåg- och sjötrafik samt säkerställa internationell tillgänglighet mot kontinenten och Norge. Ledare från olika regioner betonar Arlandas nyckelroll och behovet av statligt stöd för att säkerställa en framgångsrik infrastrukturutveckling.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

storemore_out
spedition_outsider
ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna
connys
pantamera_out
centrum_outsider_host
stentekompani_outsider