centrum_panorama_hostshopping
Julia Johansson och Fernanda DavidsonFoto: Insändarbild/IFK Märsta
Högst upp på pallen igenFoto: Insändarbild/IFK Märsta
HöjdhoppFoto: Insändarbild/IFK Märsta

Framgångar för IFK Märsta i Linköping och Gävle

IFK Märsta hade deltagare på dubbla fronter i helgen; På SM i Linköping och Svealandsmästerskapet i Gävle. Bland annat tog Simon Thor USM-Guld i mångkamp.

centrum_artikel_host

Simon Thor tog sitt sjätte USM-Guld av sex möjliga i månkamp sedan starten som 15-åring när han i varierat föder tog sig genom de tio grenarna med flera nya personbästan på vägen. Nya persbästa noterades på 110m häck, längdhopp och kula. Slutsumman på 6763 poäng var också ett personligt rekord. Nu är utomhussäsongen över och Simon går in för att bygga upp sig inför den första inomhussäsongen som junior.

Julia Johansson och Fernanda Davidsun deltog på Svealandsmästerskapen för 13-14-åringar i Gävle och gjorde det med bravur. De var båda uttagna för Uppland och gjorde bra ifrån sig på 600m, 1500m, längdhopp och spjut.
– Det blev personliga rekord i nästan alla grenar. Mycket bra att kunna prestera under tävlingsförhållanden i tuff konkurrens. Det var deras första tävling för Upplandslaget, men säkert inte den sista, berättar Magnus Thor

centrum_host_helsida

Brons för IFK Märsta på Stafett-SM

Sport I lördags lyckades IFK Märstas stafettlag i klassen M50 ta hem ett brons på 4 x 400 meter vid Veteran-SM. Laget, bestående av Magnus Andervin, Morten Linnes, Kemal Davidsun och Peter Wallin, sprang in på tiden 4:05.05.

fritidsbanken_helsida
pantamera_avc_helsida
brobygget_2024
connys_helsida

Medaljregn för IFK Märsta på Veteran-SM

Sport Under den gångna helgen deltog IFK Märsta med fyra aktiva atleter på Veteran SM på den anrika Slottsskogsvallen i Göteborg, som i år dessutom firade sitt 100-årsjubileum. De tre tävlingsdagarna visade sig vara framgångsrika för klubben, vilket resulterade i hela fem medaljer.

Fredman når kvalgränsen för EYOF med imponerande diskuskast

Sport Ludvig Fredman, en talangfull idrottare från IFK Märsta, har banat väg för sig själv till Europeiska Ungdoms Olympiaden (EYOF) genom att överträffa kvalgränsen i diskus vid inte en, utan två olika tillfällen. Med sina imponerande kast har Fredman satt sig i en stark position inför uttagningen som kommer att äga rum i början av juli.

Nära EM för Duvert

Sport Mångkamparen Elliot Duvert är nu nära EM efter att ha klarat kvalgränsen för Junior-EM.

Elliot Duvert vann SM

Sport Elliot Duvert, född 2003, som nyligen tog brons i Junior-VM följde upp med att vinna SM-guld i klassen M22.

SM-Guld för Ludvig

Sport IFK Märstas Ludvig Fredman blev på fredagen svensk mästare i diskus för pojkar 16 år.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
klara_outsider
ridskola_2020_outsider
fritidsbanken_outsider
brobygget_outsider
connys
centrum_outsider_host