helsida_bostad

Framdörrar på bussarna öppnar igen

Framdörrarna på bussarna som kör för SL kommer att öppnas successivt med start på söndag.

centrum_artikel_host

Under stor del av coronapandemin har bussarna kört med stängda framdörrar och bara släppt in passagerare från bakdörrarna. Dessutom har det inte varit möjligt att blippa sitt kort där fram.

Men med start 6/12 i Norrtälje kommer bussarna att börja släppa på resenärer framifrån. Resterande bussområden kommer att öppnas upp allt eftersom det monteras skyddsglas för chauffören under vintern. Totalt är det 2200 bussar som behöver skyddsglas.
– Det är väldigt glädjande och efterlängtat att kunna ta det här steget så att påstigning och betalning åter kan ske framme i bussen, säger Fredrik Cavalli-Björkman, trafikdirektör på SL.

Fredrik Cavalli-Björkman säger vidare att det under en övergångsperiod kommer att finnas en blandning av bussar med och utan skyddslgas i trafiken. Det går inte säga exakt när en specifik linje öppnas upp med påstigning framifrån.
– Därför är det viktigt att du som resenär är uppmärksam när bussen kommer, öppnas framdörrarna ska du stiga på fram, säger Fredrik Cavalli-Björkman.

I och med att framdörrarna öppnas blir det återigen möjligt att blippa för sin resa fram, man kommer också kunna minska trängsel ombord och chauffören kommer kunna svara på frågor samt hjälpa till vid behov.

connys_helsida
EXTRA

Öhlund kopplas till Hells Angels

Politik SD:s toppnamn Rune Öhlund kopplas till Hells Angels avslöjar Expo: - Jag tar avstånd från deras leverne och vad dom håller på med, säger Öhlund till Expo.

pantamera_avc_helsida
ungdomsarbete_helsida
centrum_sommar2022_helsida
EXTRA

Märstabo döms för våldtäkt mot barn

Notiser En man i 35-årsåldern från Märsta döms för våldtäkt mot barn. Enligt domen ska han ha utfört handlingar mot en flicka i 10-årsåldern som är att jämställa med våldtäkt.

defacto_helsida
toppbanner

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
swedol_outsider
centrum_sommar_outsider2022
arbete_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
pantamera_out