eldsjal2024_pan
Gunnar Ålfors har bidragit med bilden "Krukväxt"Foto: Pressbild

Fotoutställningen ”Ofiltrerat” till Valsta

Stockholms läns museum kommer att arrangera en fotoutställning kallad "Ofiltrerat" på tre platser runt Stockholms län under november och december. De tre platserna som kommer att vara värdar för utställningen är Roslagsmuseet i Norrtälje, Torekällberget i Södertälje och ValstaKonst i Valsta.

centrum_artikel_host

Fotografierna som visas i utställningen är en del av Stockholms läns museums samling Samtidsbild och har skickats in av invånare från hela länet. Dessa bilder ger en unik inblick i människors vardagsliv och hur de uppfattar de platser de bor på.

Karolina Hedström, projektledare för utställningen på Stockholms läns museum, betonar vikten av att bevara invånarnas vardag som en del av den gemensamma historien. De bilder som samlas in utgör en del av museets arkiv för framtida generationer att ta del av, och det är museets önskan att inspirera fler människor att bidra med bilder för att bevara sin samtid.

Utöver vernissage kommer varje plats också att arrangera programaktiviteter med platsen som tema. Dessa aktiviteter inkluderar berättelser om platsens historia och visning av äldre bilder från arkiven.

Fotoutställningen ”Ofiltrerat” kommer att invigas på Roslagsmuseet den 7 november och kommer att inkludera flera evenemang och programaktiviteter, inklusive en presentation av utställningen och berättelser om platsens historia den 11 november i samband med Arkivens dag på Roslagsmuseet. Det är ett tillfälle att lära sig mer om insamling av samtidsbilder och dess betydelse för historieskrivningen. Stockholms läns museum kommer att vara på plats för att prata med besökare och dela information om utställningen.

ValstaKonst har vernissage 29 november kl. 12.00 med invigningstal och visning av utställningen. 2 december är Stockholms Läns Museum på plats för att berätta om platsens historia. Utsällningen pågår 29 november-4 december.

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu
connys_helsida
eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida
storemore_helsida

Nu ger förre polischefen ut bok om kriminaliteten i Märsta

Kulturnyheter Christoffer Bohman, en tidigare polischef, avslöjar i sin kommande bok "Hundra in i döden" den växande oorganiserade gängkriminaliteten i Sverige. Med ett unikt inifrånperspektiv beskriver han dramatiska händelser från knarkbeslag till dödligt våld, och belyser samtidens komplexa kriminella landskap.

Babblarna kommer till Kulturum

Kulturnyheter Babblarna kommer till Märsta den 28 december med en sprakande föreställning i Kulturum. Efter att ha genomfört imponerande 950 färgglada föreställningar tar de med sig något nytt och spännande för de små: ”Babblarna & Tjingeling-affären”.

Märstaborna bland de största semmelfrossarna

Nöjesnyheter Semlans magi sprider sig över landet när semmelperioden äntligen är här. Enligt Coops senaste rapport om semmelkonsumtionen är det ingen tvekan om att märstaborna gillar att frossa i det klassiska bakverket. Över två miljoner semlor försvann från Coops butiker under 2023, och även i år förväntas efterfrågan vara hög.

Nu ändras bidragen inom kultur- och fritid

Kulturnyheter Sigtuna kommun planerar för betydande förändringar i kultur- och fritidsbidragen för att främja ökat fokus på kultur och göra stödet mer ändamålsenligt. Beslutet togs under kultur- och fritidsnämndens senaste sammanträde, och förändringarna kommer särskilt att påverka bidragen inom kulturområdet.

Märstabo vann 1,7 miljoner på Lotto

Nöjesnyheter Två lyckliga invånare, en från Haninge och en från Märsta, kan nu skatta sig som miljonvinnare efter Lottos lördagsdragning. Båda spelarna matchade alla sju nummer och belönades med imponerande vinster på exakt 3 411 047 kronor var.

Ökat intresse för odling hos Herresta lada

Kulturnyheter I en tid av allmän oro och osäkerhet har intresset för odling och självförsörjning ökat markant. Hemarbete och en strävan efter en mer hållbar livsstil bidrar troligen till denna ökning. Herresta Lada, som redan har en populär odlingskurs, upplever nu ökat tryck på grund av den ökade efterfrågan på lokal matproduktion.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
pantamera_out
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
mp_eu_outsider
storemore_out
centrum_outsider_host
connys