valstadagen_pan
Foto: Pressbild/Sigtuna if

Fotbollsskolan i Sigtuna uppmärksammades på Friends

Sigtuna IF:s fotbollsskola har blivit en succé och i sommar utökas den med en extra vecka. I samarbete med Svenska Fotbollsförbundet har skolan fått extra uppmärksamhet efter en ny film som släpptes nyligen.

centrum_artikel_host

Sigtuna IFs fotbollsskola i samarbete med Svenska Fotbollsförbundets ”Fotbollsskola – Lira blågult” har fått extra uppmärksamhet nyligen i samband med landskamperna på Friends Arena. En ny film, som till stor del är inspelad i Sigtuna, har släppts och i filmen berättar Victor Blomgren om hur han som barn såg fram emot varje dag och längtade efter att få dra på sig den blågula tröjan. Nu är Victor ansvarig för fotbollsskolan, vilket kräver mycket tid.

Planeringen sträcker sig egentligen från innan årsskiftet och pågår fram till och under sommaren med start vecka 24 då första veckan drar igång. Trots allt jobb är det värt varje sekund, enligt Victor. Dessutom ger fotbollsskolan ungdomsledare chansen att visa sina ledaregenskaper och kanske få sitt första sommarjobb. Sigtuna IFs fotbollsskola har vuxit från år till år och i sommar utökas den med en extra vecka. Just nu ser det ut som att deltagarantalet med råge kommer att passera 300 barn, uppdelat på tre tillfällen under sommarlovet.

Denna text genererades med en textrobot

pantamera_avc_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Ännu en helg är här! Det finns gott om spännande matcher att kika på runt om i kommunen

defacto_helsida
division 3

MIK:s förlustfria svit bröts på Midgårdsvallen

Fotboll Märsta IK noterade första förlusten sedan premiären mot GUSK i en spännande match på Midgårdsvallen. Efter en stark segerrad på fem matcher kämpade Märsta IK mot GUSK, men GUSK lyckades ta hem segern med 3-1.

centrum_host_helsida
ica_helsida
division 4

Storförlust för RIK efter miserabel andra halvlek

Fotboll Roserbergs IK fortsätter att ha det tufft i Division 4 Uppland och befäster sin position som jumbo i tabellen efter ännu en förlust. Under fredagskvällen mötte de Håbo FF på Råbergsvallen, och det var Håbo som tog hem segern med en överlägsen 4-0 vinst. För Rosersberg var det den fjärde raka förlusten och laget har nu bara mäktat med att göra ett enda mål under sina fyra senaste matcher.

connys_helsida

Oavgjort för Märsta IK mot bottenlaget

Fotboll Märsta IK ställdes mot Västerås IK i en spännande match i Division 3 Norra Svealand. Märsta kom in i matchen med en imponerande svit av fyra raka matcher utan förlust och hoppades på att fortsätta sin fina form. Västerås IK å andra sidan befann sig i den nedre delen av tabellen inför mötet.

valstadagen

Olivia Jansson imponerar på judotävlingar

Fotboll Olivia Jansson, en framstående medlem av Knivsta Judoklubb, har gjort enastående prestationer på senaste judotävlingarna. Med flera framstående placeringar och medaljer visar Olivia på sin imponerande talang och dedikation inom sporten.

joes-helsida

Dubbla segrar för bygdens lag

Fotboll I helgen spelades flera spännande fotbollsmatcher runt om i Uppland, men det var två bygdens lag som stack ut genom att vinna båda sina matcher. Sigtuna IF och Wigör inledde helgen med segrar på Ansgarsvallen respektive Odensala IP.

helgens matcher

Fotbollsfeber på flera spelplatser i helgen

Fotboll Fotbollsentusiaster runt om i kommunen förbereder sig för en helg full av spänning när flera viktiga matcher spelas i olika divisioner. Nedan följer en sammanfattning av några av de mest intressanta matcherna:

mp_helsida
division 6

Seger i återkomsten för Wiggan

Fotboll Wigör besegrade Lohärd med 2-0 på bortaplan i en Division 6 Östra match. Målen gjordes av Mass Khan i minut 57 och 90, vilket ledde till en välförtjänt seger för Wigör.

division 3

Andra raka segern för MIK

Fotboll MIK vann derbyt mot Bollstanäs under fredagskvällen med 2-1 efter sent avgörande av talangen John Drugge: - Även om segern inte var helt rättvis visade vi moral och inställning i andra halvlek och får därmed 3p med oss hem, uppger MIK på Instagram.

Wenngarns_cafe_helsida
helgens matcher

Fotbollshelg: Här är matcherna som avgörs på planen

Fotboll Fotbollssäsongen är i full gång och helgen bjuder på flera spännande matcher runtom i landet. I den här artikeln tar vi en titt på helgens fotbollsmatcher i Division 6S och Division 3. Från fredag kväll till söndag kväll möts olika lag på planen för att kämpa om poängen. Här är allt du behöver veta inför helgens matcher.

helgens resultat

Så gick det för bygdens lag

Fotboll Helgens fotbollsmatcher i olika divisioner bjöd på spännande och händelserika matcher. I Division 6S vann Frösunda över Märsta Syrianska efter en sent avgörande mål, medan Procyon2 och Skokloster också säkrade segrar. I Division 6V vann Sigtuna IF över Isun, och i Division 4 blev det en överlägsen seger för Vaksala över Rosersbergs IK. Här är en sammanfattning av resultaten och händelserna från helgens fotbollsmatcher.

nrh_sigtuna
division 3

Märsta IK besegrar Fanna

Fotboll Märsta IK säkrade sin första seger i Division 3 efter att ha besegrat Fanna med 3-1 på hemmaplan inför en publik på 150 åskådare. Matchen ägde rum på Märsta IP och det var hemmalaget Märsta IK som tog ledningen redan i den fjärde minuten. Xavier Espinoza Contreras blev målskytt och satte 1-0 till Märsta IK med en välplacerad avslutning.

division 4

Andra raka nederlaget för RIK

Fotboll Rosersbergs IK fortsätter att ha det tufft i fotbollsserien efter att ha förlorat med 4-0 mot Vaksala. Detta var Rosersbergs IK:s andra förlust i rad och laget har nu hamnat näst sist i tabellen.

elon_helsida
helgens matcher

Lokala fotbollsmatcher under helgen

Fotboll Under den kommande helgen kommer det att spelas flera spännande fotbollsmatcher i kommunen. Här är en översikt över några av matcherna som äger rum

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

mp_outsider
connys
valstadagen_outsider
student_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
wenngarn_outsider
pantamera_out
swedol_outsider
joes_outsider
ica_outsider
centrum_outsider_host