centrum_panorama_hostshopping
Foto: Pressbild/Sigtuna if

Fotbollsskolan i Sigtuna uppmärksammades på Friends

Sigtuna IF:s fotbollsskola har blivit en succé och i sommar utökas den med en extra vecka. I samarbete med Svenska Fotbollsförbundet har skolan fått extra uppmärksamhet efter en ny film som släpptes nyligen.

centrum_artikel_host

Sigtuna IFs fotbollsskola i samarbete med Svenska Fotbollsförbundets ”Fotbollsskola – Lira blågult” har fått extra uppmärksamhet nyligen i samband med landskamperna på Friends Arena. En ny film, som till stor del är inspelad i Sigtuna, har släppts och i filmen berättar Victor Blomgren om hur han som barn såg fram emot varje dag och längtade efter att få dra på sig den blågula tröjan. Nu är Victor ansvarig för fotbollsskolan, vilket kräver mycket tid.

Planeringen sträcker sig egentligen från innan årsskiftet och pågår fram till och under sommaren med start vecka 24 då första veckan drar igång. Trots allt jobb är det värt varje sekund, enligt Victor. Dessutom ger fotbollsskolan ungdomsledare chansen att visa sina ledaregenskaper och kanske få sitt första sommarjobb. Sigtuna IFs fotbollsskola har vuxit från år till år och i sommar utökas den med en extra vecka. Just nu ser det ut som att deltagarantalet med råge kommer att passera 300 barn, uppdelat på tre tillfällen under sommarlovet.

Denna text genererades med en textrobot

division 3

Viktig seger för MIK i streckmatchen

Fotboll Märsta IK stod starka i mötet mot IK Frej och säkrade segern med 1-0 efter en dramatisk match. Det avgörande målet kom i den 93:e minuten när Nasir Abdi Osman tog saken i egna händer och prickade in bollen i nätet.

defacto_helsida
centrum_host_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det har blivit dags för nya matcher när serierna nu går in i ett slutskede. Märsta IK spelar på fredag kväll mot Norrtälje.

division 3

Föll mot topplaget

Fotboll Märsta IK föll mot GUSK och är nu indraget i bottenstriden på allvar med fyra matcher kvar att spela.

joes-helsida
connys_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det är Superfredag för fotbollen i kommunen med matcher för Rosersberg, Wigör och Märsta IK.

division 3

Märsta IK och Västerås IK delar poängen i en intensiv match

Fotboll I en spännande och målrik första halvlek mellan Märsta IK och Västerås IK slutade matchen oavgjort med 2-2. Mohammed Mohamed var i fokus med två tidiga mål för Västerås IK, medan Märsta IK kämpade tillbaka genom Filip Rauhala och Kevin Toure. Trots en mållös andra halvlek förblev resultatet oförändrat, och Märsta IK befäste sin placering på kvalplats inför kommande utmaningar i fotbollssäsongen.

sap_sep23_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll På fredag kväll är det derby i Division 6, inga matcher spelas sen på lördag medan Märsta IK tar sig an Västerås IK på söndag.

division 3

MIK pressade tabelltvåan

Fotboll Märsta IK pressade tabelltvåan och var bara minuter från tre poäng innan Bollstanäs kunde kvittera på övertid.

hockeyskola_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Helgens matcher startar redan på fredag kväll med match för Sigtuna IF på hemmaplan och avslutas på måndag när Bollstanäs kommer till Midgårdsvallen för match mot Märsta IK.

division 6

Förlust för Sigtuna IF i omstarten

Fotboll I en spännande match i Division 6 Västra mellan Runhällens BoIS och Sigtuna IF slutade det med en knapp seger för hemmalaget. Slutresultatet skrevs till 3-2 till förmån för Runhällens BoIS, och detta var även ställningen i halvtidspausen.

moderat_fokus_helsida
division 3

Fanna besegrade Märsta IK

Fotboll I en intensiv och tätt omstridd match på Fanna IP lyckades hemmalaget Fanna BK ta en imponerande seger över Märsta IK med en slutställning på 2-1. Matchen bjöd på en känslofylld resa genom 90 minuter fyllda av spänning, mål och passionerat spel från båda sidor.

helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Redan på fredag kväll är det full fart i den lokala fotbollen. Märsta IK spelar mot Fanna borta i Enköping.

nrh_sigtuna
division 6

Seger i omstarten för Wiggan

Fotboll I en viktig match i Division 6 Östra Uppland ställdes Wigör mot Lohärad. Trots ett tidigt underläge visade Wigör styrka och vände matchen till sin fördel, slutresultatet blev 3-1 till deras förmån, med 2-1 i paus.

ica_helsida
pantamera_avc_helsida
gothia cup

Sigtuna City enda lokala laget på Gothia Cup

Fotboll Sigtuna City, det enda laget från Sigtuna kommun som deltar i årets Gothia Cup, gjorde en stark debut i turneringen genom att vinna sin första match i P13-kategorin. Laget visade upp en imponerande prestation och säkrade en överlägsen 5-1-seger mot sina motståndare.

Märsta IK föll mot Procyon

Fotboll Märsta IK förlorade mot Procyon i en het match i Division 3 Norra Svealand. Trots en stark insats och mål av Moses Weah Junior Hoffman och Troy Linnes räckte det inte för Märsta IK att komma ikapp.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
ica_outsider
pantamera_out
socialdem_sep23_outsider
hockeyskola_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
moderat_bli_medlem
centrum_outsider_host
joes_outsider
nrh