valstadagen_pan

Fotbollsfeber på flera spelplatser i helgen

Fotbollsentusiaster runt om i kommunen förbereder sig för en helg full av spänning när flera viktiga matcher spelas i olika divisioner. Nedan följer en sammanfattning av några av de mest intressanta matcherna:

centrum_artikel_host

Division 6V: Sigtuna IF-Runhällen. Sigtuna IF är redo att spela sin andra match för säsongen när de möter Runhällen på Ansgarsvallen på fredagskvällen. Efter en imponerande 3-1-seger i sin premiärmatch mot Vaksala2 ser Sigtuna IF ut att ha bra form inför mötet med Runhällen. Avspark: 19.00.

Division 5 Dam: Vaksala3-SigtunaMärsta United. Det är historisk premiär för det nya laget SigtunaMärsta United när de möter Vaksala3 på Årsta IP på lördag eftermiddag. Efter en lång förberedelseperiod och träningar är spelarna nu redo att göra sin första officiella match och visa upp sin talang på planen. Avspark: 16.00

Division 6S: Märsta IK2-Alsike. Märsta IK2 möter Alsike på Midgårdsvallen på lördag eftermiddag. Efter att ha förlorat sin premiärmatch mot Kungsängen med 2-0 förra helgen är Märsta IK2 ivriga att ta revansch och ta sina första poäng för säsongen. Avspark: 15:00

Division 7V: Wigör2-Harbo2. Wigör2 möter Harbo2 på Odensala IP på söndag förmiddag. Båda lagen letar efter sin första seger för säsongen efter att ha förlorat sina premiärmatcher förra helgen. Avspark: 12.00

Division 4: Bälinge-Rosersberg. Bälinge möter Rosersberg på Bälinge IP på söndag eftermiddag. Bälinge har haft en trög start på säsongen med två förluster på de första tre matcherna, medan Rosersberg har samlat fyra poäng på samma antal matcher och ser ut att vara i bra form inför mötet. Avspark: 16.15

Division 3: Rinkeby-Märsta IK. Märsta IK möter Rinkeby på Knutby Bollplan på söndag eftermiddag. Märsta IK har samlat sju poäng på de första fyra matcherna och har chans att klättra upp i tabellen med en seger mot Rinkeby, som ligger just ovanför dem på tabellen. Avspark: 16.00

Fotnot: Denna text genererades med en textrobot

Många graderades inom TSG

kampsport I söndags hölls en traditionsenlig gradering för medlemmarna i både barn- och ungdom/vuxengruppen inom TSG. Det var en dag fylld av kämparglöd, imponerande tekniker och en stark gemenskap.

elon_helsida

Fredman når kvalgränsen för EYOF med imponerande diskuskast

Friidrott Ludvig Fredman, en talangfull idrottare från IFK Märsta, har banat väg för sig själv till Europeiska Ungdoms Olympiaden (EYOF) genom att överträffa kvalgränsen i diskus vid inte en, utan två olika tillfällen. Med sina imponerande kast har Fredman satt sig i en stark position inför uttagningen som kommer att äga rum i början av juli.

mp_helsida

Tre poäng av William när Vegas nådde final

Ishockey William Karlsson är i final för andra gången på sex år: - Det känns helt fantastiskt. Man är verkligen glad. Det är för att få spela hockey i juni man krigar hela säsongen, säger William till Aftonbladet.

defacto_helsida
centrum_host_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Ännu en helg är här! Det finns gott om spännande matcher att kika på runt om i kommunen

ica_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
division 3

MIK:s förlustfria svit bröts på Midgårdsvallen

Fotboll Märsta IK noterade första förlusten sedan premiären mot GUSK i en spännande match på Midgårdsvallen. Efter en stark segerrad på fem matcher kämpade Märsta IK mot GUSK, men GUSK lyckades ta hem segern med 3-1.

Wenngarns_cafe_helsida

William Karlsson har blivit pappa

Ishockey Märstasonen och Vegasstjärnan William Karlsson hann med att bli pappa och sen besegra världens bästa hockeyspelare Connor McDavid i den femte matchen i kvartsfinalen i Stanley Cup: - Det var onekligen 24 unika timmar och den här segern får väl ses som en ”cherry on the top”, sa Karlsson till Aftonbladet.

valstadagen
division 4

Storförlust för RIK efter miserabel andra halvlek

Fotboll Roserbergs IK fortsätter att ha det tufft i Division 4 Uppland och befäster sin position som jumbo i tabellen efter ännu en förlust. Under fredagskvällen mötte de Håbo FF på Råbergsvallen, och det var Håbo som tog hem segern med en överlägsen 4-0 vinst. För Rosersberg var det den fjärde raka förlusten och laget har nu bara mäktat med att göra ett enda mål under sina fyra senaste matcher.

joes-helsida

Oavgjort för Märsta IK mot bottenlaget

Fotboll Märsta IK ställdes mot Västerås IK i en spännande match i Division 3 Norra Svealand. Märsta kom in i matchen med en imponerande svit av fyra raka matcher utan förlust och hoppades på att fortsätta sin fina form. Västerås IK å andra sidan befann sig i den nedre delen av tabellen inför mötet.

nrh_sigtuna

Olivia Jansson imponerar på judotävlingar

Fotboll Olivia Jansson, en framstående medlem av Knivsta Judoklubb, har gjort enastående prestationer på senaste judotävlingarna. Med flera framstående placeringar och medaljer visar Olivia på sin imponerande talang och dedikation inom sporten.

Klubbmästerskap hos SBRF

Ridning 17 ekipage tävlade i tre klasser vid klubbmästerskapet i hoppning 2023 som hölls hos Sigtunabygdens ryttarförening under helgen. Deltagarna bedömdes utifrån deras stil och teknik under hoppningen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

wenngarn_outsider
ica_outsider
ridskola_2020_outsider
joes_outsider
centrum_outsider_host
mp_outsider
swedol_outsider
pantamera_out
nrh
connys
student_outsider
valstadagen_outsider