centrum_panorama_hostshopping
Munkholmsbadet

Fortsatt varmt i badvattnet

Sommarens slut hägrar men för den som vill klämma ut det sista av badsäsongen så är det fortfarande kring 21-22 grader i vattnet.

centrum_artikel_host

Vid Sigtuna kommuns senaste badkontroller visade samtliga badvatten över 20 grader. Munkholmsbadet som är kallast hade en temperatur på 20,9 grader. Varmast är det på Sjudargården med 22,2 grader i vattnet. Kallast är det i Munkholmen med 20,9 grader. Samtliga strandbad har tjänligt badvatten enligt normen för EU-bad.

Temperaturer
Munkholmen 20,9
Sjudargården 22,7
Rosersberg 22,1
Steningebadet 21,7

mp_helsida_eu
centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida
sigtunakampen_helsida
pantamera_avc_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

bygdensdag_helsida
connys_helsida

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Så motverkas isolering och ensamhet bland seniorer

Nyheter Sigtuna kommun har tagit initiativ till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre genom att genomföra hälsosamtal med kommuninvånare över 80 år under våren, i samarbete med företaget Seniorglädje. Syftet med samtalen är att fånga upp signaler om social isolering och informera om olika senioraktiviteter i kommunen.

Sigtuna långt ner som barnvänlig kommun

Nyheter En ny sammanställning från Länsförsäkringar har avslöjat vilka kommuner som erbjuder de mest barnvänliga miljöerna i Sverige, sedda ur barnens perspektiv. Resultaten pekar tydligt på att Vellinge, beläget i Skåne, är landets mest barnvänliga kommun, med Lidingö och Danderyd som tätt följande på andra och tredje plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

sigtunakampen_outsider
mp_eu_outsider
connys
bygdensdag_outsider
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
eu_valet_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
ridskola_2020_outsider