vinter_pan
Foto: Pressbild/MTR

Fortsatt pendelstrul i helgen

Det kommer råda fortsatt strul med pendeltåget till och från Märsta/Rosersberg hela nyårshelgen.

centrum_artikel_host

Problemen fortsätter för pendeltåget. Linjerna till och från Märsta/Rosersberg dras med störningar på grund av personalbrist. Under fredagen var det både personalbrist och ett urspårat tåg i stökade som stökade. SL uppger att det är både inställda avgångar och 30-minuterstrafik. Resenärer uppmanas ha koll via SL-appen. Även Arlanda Express är drabbat av stopp, dock pga tekniskt fel.

vinter_helsida
joes-helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

pantamera_avc_helsida
storemore_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

oppethus_dec
ica_helsida
connys_helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

defacto_helsida
slottsby_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

nrh_sigtuna

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
ica_outsider
vinter_outsider
slottsby_outsider
nrh
joes_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
storemore_out
oppethus_out