vinter_pan
RosersbergsbadetFoto: arkiv

Fortsatt över 20 grader i vattnet

De senaste mätningarna av badtemperaturer i strandbaden visar på fortsatt över 20 grader.

centrum_artikel_host

Kommunens senaste mätningar av strandbaden i kommunen visar att det är över 20 grader överallt. Kallast är det i Steningebadet med 20,5, varmast i Rosersberg med 22,3. Sjudargården har 21,5 och Munkholmsbadet 21 grader.

Kommunen fyller på sand på strandbaden vilket kan leda till begränsningar av badplatserna. Munkholmsbadet kommer få sand idag torsdag, Rosersberg på fredag. Sjudargården har fått sand under måndag och tisdag denna vecka.

joes-helsida
pantamera_avc_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

nrh_sigtuna
ica_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

oppethus_dec
defacto_helsida
storemore_helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

connys_helsida
slottsby_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

vinter_helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

vinter_outsider
storemore_out
ridskola_2020_outsider
connys
pantamera_out
slottsby_outsider
joes_outsider
ica_outsider
swedol_outsider
nrh
oppethus_out