eu_valet_panorama
Foto: UC

Fortsatt ökning av konkurser i kommunen

Konkurserna i kommunen fortsatte upp även i april och hittills i år är ökningen av konkurser 42 procent i kommunen.

centrum_artikel_host

Färska siffror från UC visar att konkurserna gick upp i kommunen även under april. Hittills i år har 17 konkurser ägt rum, det är en ökning med 42 procent. Trenden är likadan i större delen av länet. I grannkommuner som Väsby, Norrtälje och Vallentuna är situationen ännu värre och bara i någon enstaka av länets 26 kommuner är det gröna siffror, det vill säga sjunkande antal konkurser.
– De positiva indikationer vi sett som att räntan tros minska inom kort har ännu inte gett effekter på marknaden. Det gäller varken företag som kämpar för att hålla likviditeten uppe, eller viljan hos företagare att investera i nya verksamheter. Men nu inleds snart sommarsäsongen som brukar ge inte minst företag inom hotell- och restaurang ett rejält uppsving, uppger Gabriella Göransson, VD på UC.

mp_helsida_eu

Minskad brottslighet prio för sigtunaföretagare

Näringsliv Minskad brottslighet och ökad trygghet står högst på önskelistan för att förbättra företagsklimatet i Sigtuna, enligt Svenskt Näringslivs årliga enkät Lokalt företagsklimat. Enkäten, som omfattar över 3 800 företag i Stockholms län, inklusive 154 från Sigtuna, visar att sex av tio Sigtunaföretag efterlyser satsningar på säkerhet och trygghet.

connys_helsida
seniormassa_pan

Arlanda driver på resenärstillväxten hos Swedavia

Näringsliv Under april månad valde över 2,6 miljoner resenärer att använda Swedavias tio flygplatser, enligt ny statistik från Swedavia. Detta representerar en ökning med knappt 1,5 procent jämfört med samma period föregående år. Den fortsatta tillväxten är främst drivet av en stigande efterfrågan på utrikesresor, särskilt från Stockholm Arlanda Airport.

eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Klart med övertagande av fastigheter från Rikshem

Näringsliv Kommunfullmäktige i Sigtuna har fattat beslutet att godkänna kommunens förvärv av 14 samhällsfastigheter från Rikshem. Dessa fastigheter, som inkluderar LSS-boenden, förskolor, skolor och ett äldreboende, kommer att övergå till kommunens ägo.

bygdensdag_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

bygdensdag_outsider
eldsjal2024_out
eu_valet_outsider
mp_eu_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
connys
seniormassa_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host