centrum_panorama_hostshopping
Bilden som AK-styrelsen säkerligen inte vill se. Flera ledande socialdemokrater kritiserar öppet sitt parti.Foto: Skärmdump/Facebook
Lola Svensson, fulmäktigeledamot och ordförande i Valsta- Steninge socialdemokratiska föreningFoto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Fortsatt intern kritik mot S-styret

På torsdag kväll hade Valsta- Steninge socialdemokratiska förening kallat till extra styrelsemöte för att diskutera den parlamentariska situationen i kommunen: - Det är ingen hemlighet att det är kris i partitet och att vi inte har en kommunledning, säger föreningsordföranden Lola Svensson.

centrum_artikel_host

Flera folkvalda socialdemokrater närvarade på mötet där styrelsen för Valsta- Steninge socialdemokratiska förening medverkade. Socialdemokrater i Valsta, Steninge och Steningehöjden har publicerat ett inlägg på Facebook om saken:
– Extrainkallat möte med föreningsstyrelsen ikväll med anledning av krisen inom Socialdemokraterna i Sigtuna kommun och det parlamentariska läget i kommunen, skriver man.

Medlemsmöte nästa vecka
Bland annat medverkade Lola Svensson och Ali Wandi, båda sitter i fullmäktige och den sistnämnde även i Kommunstyrelsen. Ali Wandi gick tidigare i veckan ut och kritiserade Arbetarekommunstyrelsen i samband med att han hoppade av. Vad märsta.nu erfar är även stadsdelsföreningen kritiska med den rådande situationen. Nästa vecka kommer man hålla ett medlemsmöte där det troligtvis kommer ut ett uttalande vad märsta.nu erfar.

Brett missnöje
Valsta- Steninge Socialdemokratiska förening är den största (S)-föreningen i kommunen med ca 150 medlemmar. Ordföranden Lola Svensson säger till märsta.nu att missnöjet med Arbetarekommun styrelsens hantering av kommunledningsfrågan är brett och inte bara koncentrerat till henne och Anna Johansson.
– Jag vill inte spekulera i hur många fler som är missnöjda men jag är trött på att det hela tiden framförs att det bara är jag och Anna, det är fler än oss, den saken kan jag säga.

Anledningen till att Socialdemokrater i Valsta, Steninge och Steningehöjden valt att lägga ut bilden är för att man hoppas att Arbetarekommunstyrelsen ska ta till sig av kritiken:
– Det är ingen hemlighet att det är kris i partiet och att vi inte har en kommunledning. Styrelsen i Valsta Steninge Socialdemokratiska förening ser det så, fortsätter Svensson.

”Måste prata om avhoppen”
Två styrelseledamöter har hoppar av AK-styrelsen sedan i februari (Anna Kalles och Ali Wandi). Det är något partiet måste prata om, menar Svensson.
– Vi har inte framfört våra synpunkter till AK-styrelsen än men vi kommer inte lösa detta på en kväll. Det är inte färdigdiskuterat och att läget ser ut så här gagnar ingen part, säger Lola Svensson.

Khalifa: Ingen kris
Kommunstyrelsens ordförande Ibrahim Khalifa säger i en kommentar till märsta.nu att det är buktigt att intern kunna diskutera frågor vitt och brett, och att ha högt i tak. Han tycker inte att det råder kris inom socialdemokratin:
– Socialdemokraterna i Sigtuna kommun hade ett medlemsmöte senast i onsdags och stämningen var mycket god, där diskuterades bland annat läget i kommunen och nationellt.

Uppdaterad kl. 14.29

pantamera_avc_helsida
fritidsbanken_helsida
brobygget_2024
centrum_host_helsida
connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
pantamera_out
connys
brobygget_outsider
ridskola_2020_outsider
fritidsbanken_outsider
klara_outsider