socialdemokraterna_maj_panorama
Foto: Transportstyrelsen

Fortsatt högt bokningsläge för Arlandaresor

I en ny rapport från Stockholms handelskammare fortsätter trenden med att Arlanda återhämtar sig.

centrum_artikel_host

Tidigare rapporterade märsta.nu om att intresset för internationella resor ökar till och från Sverige. Stockholms Handelskammare ser fortsatt positiv trend.
– Nu börjar relativt stora delar av befolkningen vara vaccinerade och intyg som underlättar resande ger ett genomslag i statistiken. Som det ser ut nu kommer flyget ta nya steg tillbaka mot ett normalläge för varje månad som går, säger Carl Bergkvist, näringspolitisk expert på Stockholms Handelskammare.

Det är data från IATA:s system Global Agency Pro som Handelskammaren analyserat och som visar bokningsläget för en stor del av den reguljära trafiken som berör Arlanda. Ökningen för det andra kvartalet för internationellt och inrikesflyg till Arlanda och för det tredje kvartalet i år är 388 procent för internationella resor och 122 procent för inrikes jämfört med 2020.
– Kurvorna vänder uppåt snabbt och det är en process som kommer behöva ta sin tid, men föreställningen att pandemin gjort att viktig flygkapacitet, exempelvis Bromma Flygplats, kan avvecklas är felaktig. I takt med att fler människor kan efterfråga resor så kommer utbudet bit för bit återställs, fortsätter Carl Bergkvist.

mp_helsida_eu
forstamaj_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida

Här renas tusentals liter vatten om dagen

Näringsliv Arlandastad Group engagerar sig i utvecklingsprojekt som syftar till att göra en positiv skillnad för samhället och miljön. I östra Arlandastad har det anlagts dammar som renar tusentals liter vatten om dagen.

connys_helsida

Log Max etablerar hos DSV i Rosersberg

Näringsliv Log Max, en ledande tillverkare av moderna skördaraggregat för skogsmaskiner, har valt att samarbeta med DSV för hanteringen av deras reservdelslager på DSV:s logistikcenter i Rosersberg.

Så dyra är Arlandas räksmörgåsar

Näringsliv En diskussion om de höga priserna på flygplatserna i Sverige fick ny fart när SEB:s seniorekonom Johan Javeus delade med sig av sina erfarenheter på den sociala medieplattformen X i höstas.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
mp_eu_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
connys