defacto_pan2020
Området som ska kameraövervakas i Valsta och Märsta till och med början av 2024.Foto: Polisen

Fortsatt drönarövervakning i Märsta och Valsta

Polisen i region Stockholm har fattat beslutet att förlänga kamerabevakningen i flera områden genom användning av Unmanned Aircraft System (UAS).

centrum_artikel_host

Detta inkluderar särskilt ett område beläget i Märsta/Valsta, där syftet är att minska brottsligheten och öka tryggheten efter flera allvarliga våldsbrott i nätverksmiljö. Beslutet sträcker sig fram till och med den 8 januari 2024.

Kamerabevakning med drönare har blivit allt vanligare i polisens arbete med att övervaka och skydda samhällen runt om i världen. Genom att använda UAS får polisen en flexibel och kostnadseffektiv lösning för att övervaka områden som är svåråtkomliga eller där traditionell övervakning inte ger tillräcklig täckning.

Det utökade beslutet att använda drönare för kamerabevakning i Stockholms län kommer som ett svar på de grova våldsbrotten som har skett i Märsta/Valsta-området. Genom att ha en ökad närvaro och övervakning förväntar sig polisen att kunna avskräcka potentiella brottslingar och snabbt ingripa vid eventuella incidenter.

Drönarna som används för kamerabevakningen är utrustade med avancerad bild- och videokapacitet, vilket ger polisen möjlighet att samla in värdefulla bevis och övervaka misstänkta aktiviteter på marken. Insamlat material kan sedan användas i utredningar och vid rättsliga åtgärder för att säkerställa en ökad framgång vid upplösningen av brott.

Det är viktigt att notera att kamerabevakningen med UAS kommer att utföras vid behov och endast riktas mot områden där det finns starka indikationer på brottsaktivitet. Polisen är medveten om integritetsfrågor som är kopplade till övervakningstekniken och försäkrar allmänheten om att lagliga och etiska riktlinjer kommer att följas noggrant under kamerabevakningen.

Det förlängda beslutet om kamerabevakning med drönare är en del av polisens strategi för att stärka brottsbekämpningen och förbättra tryggheten i Märsta/Valsta-området.

Denna text genererades med en textrobot

defacto_helsida
ica_helsida
nrh_sigtuna

Kommunen växer mest i Skånela och Märsta

Nyheter Sigtuna kommun har under de senaste åren varit på stark tillväxtspår, och enligt färsk statistik från Statistiska centralbyrån (SCB) har befolkningen ökat betydligt. Vid årsskiftet 2023 hade kommunen nått en befolkning på 51 876 invånare, en ökning med imponerande 20 procent under den senaste tioårsperioden.

adhd_kommun

Man greps med vapen och kniv

Blåljus En dramatisk händelse utspelade sig idag på Terminal 5 på när en man greps vid säkerhetskontrollen med ett vapen och en kniv i sitt handbagage.

SJ utökar trafiken till Arlanda

Nyheter Från och med den 10 december 2023 kommer SJ att implementera en spännande ny tidtabell som kommer att påverka resenärer över hela landet. En av de mest efterlängtade förändringarna är återinförandet av direkttåg mellan Stockholm och Uppsala, som lovar att minska restiden mellan de två städerna avsevärt.

joes-helsida
pantamera_avc_helsida

Mälardslasrådet träffas om Arlandas framtid

Politik 70 politiker från Mälardalsrådets infrastruktursamarbete kommer att samlas på Clarion Hotel Arlanda Airport för att diskutera och fatta beslut om framtiden för transportnätverket i Stockholm-Mälarregionen. Målet är att förbättra regionens internationella tillgänglighet och öka konkurrenskraften.

mp_ute_helsida
connys_helsida

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

centrum_host_helsida

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

EXTRA

Grov misshandel på buss

Blåljus Under natten till söndag inträffade en allvarlig misshandel på en buss mellan Märsta och Sigtuna där fem okända gärningspersoner är nu misstänkta för brottet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 24 september: märsta.nu ger dig den senaste informationen

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

kommun_adhd_outsider
centrum_outsider_host
connys
mp_ute_outsider
ridskola_2020_outsider
joes_outsider
ica_outsider
pantamera_out
swedol_outsider
nrh
kommun_skoterska_outsider