centrum_panorama_hostshopping
Foto: Genrebild

Avrådan från att äta fisk fångad Oxundasjön kvarstår

Även i år varnar kommunen för att man inte ska äta fisk från Oxundasjön, Fysingens södra del, på grund av för höga halter av PCB.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun varnar återigen för att man inte ska äta fisk som fångas i Oxundasjön som delas mellan Sigtuna och Upplands-Väsby kommuner. Anledningen är att fisken där  fortfarande innehåller för höga halter av det giftiga ämnet PCB. Sigtuna kommun skriver på sin hemsida att det är oklart hur de höga halterna av PCB hamnat i sjön men nedbrytningstiden är mycket lång och fisken kommer att innehålla PCB för lång tid framöver. PCB kan bland annat påverka immunförsvaret, fortplantning och är cancerframkallande.

pantamera_avc_helsida
brobygget_2024
connys_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

centrum_host_helsida

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

mp_tack_helsida
fritidsbanken_helsida

Sommarlovsbiljetten är igång

Nyheter Under sommarperioden 5 juni till 27 augusti reser ungdomar mellan 12 och 18 år gratis med SL-trafiken. Initiativet med lovkortet är ett steg från Region Stockholm för att uppmuntra miljövänliga resor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
fritidsbanken_outsider
nrh_sigtuna
mp_tack_outsider
brobygget_outsider
pantamera_out