centrum_panorama_hostshopping
Foto: Genrebild

Förtidsröstningen till EU-valet har startat

Under onsdagen 22 maj startade förtidsröstningen till EU-parlamentet. I Sigtuna kommun finns det fem platser man kan förtidsrösta på.

centrum_artikel_host

nsdag den 22 maj, öppnar förtidsröstningen inför valet till Europaparlamentet. Under förtidsröstningen har alla möjlighet att rösta i vilken lokal som helst i hela landet.

I Sigtuna kommun finns det fem lokaler för förtidsröstning:
🗳 Kulturlänken i Märsta
🗳 Mötesplatsen i Valsta
🗳 Pinbackshallen
🗳 Munkens församlingshem
🗳 Rosersbergs bibliotek

Den 9 juni är det dags för EU-valet för alla medborgare i Europeiska unionens medlemsländer. Varje land genomför då val för att välja sina representanter till Europaparlamentet. Kommunen ansvarar för att det finns lokaler där du kan rösta och att det finns personal som tar emot och registrerar din röst.

Varje femte år väljer medborgarna nya ledamöter till Europaparlamentet. Antalet ledamöter som representerar ett land beror på landets storlek. Sverige har 21 platser i Europaparlamentet, som totalt består av över 700 ledamöter från alla EU:s medlemsländer.

Tillsammans med representanter för EU-ländernas regeringar utformar och beslutar ledamöterna om nya lagar som påverkar hela EU, såsom ekonomiskt stöd, åtgärder mot klimatförändringar och säkerhetsfrågor.

centrum_host_helsida

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

brobygget_2024
pantamera_avc_helsida
mp_tack_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

fritidsbanken_helsida
connys_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

brobygget_outsider
pantamera_out
connys
fritidsbanken_outsider
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
mp_tack_outsider