centrum_panorama_hostshopping
Utbildningen ges i Kunskapens husFoto: Pressbild/Sigtuna kommun

Fortfarande platser kvar på YH-utbildningar

Sigtuna kommun har fortfarande platser kvar på YH-utbildningar, något som kan förklara med färre ansökningar på grund av ljusare arbetsmarknad.

centrum_artikel_host

Yrkesutbildningen som Sigtuna kommun driver i egen regi utbildar människor till speditörer med inriktning på internationell frakt och logistik mot flyg. Men efterfrågan i år har inte varit lika stor som tidigare på vilket främst beror på att arbetsmarknadsläget är bättre. Under pandemin var det många som ville skola om sig. Det finns forfarande platser kvar men man måste ha genomgått gymnasieutbildning.
– Vår YH-utbildning erbjuder kompetens som företagen efterfrågar, och 9 av 10 brukar få jobb när de är klara. Det finns ett stort intresse från företagen att anställa de som har gått utbildningen, och chanserna att få jobb påverkas så klart av närheten till logistikcentra och Arlanda. Därför vill vi tipsa om den här möjligheten för kommuninvånarna, nu när det finns lediga platser, säger Percy Grannfors, lärare och utbildningsledare på Internationell Speditör.

Eftersom utbildningen redan startat så gäller det at ansöka snabbt om man vill gå. Här kan du läsa mer om utbildningen.

mp_tack_helsida
brobygget_2024
centrum_host_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

connys_helsida

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

pantamera_avc_helsida
fritidsbanken_helsida

Sommarlovsbiljetten är igång

Nyheter Under sommarperioden 5 juni till 27 augusti reser ungdomar mellan 12 och 18 år gratis med SL-trafiken. Initiativet med lovkortet är ett steg från Region Stockholm för att uppmuntra miljövänliga resor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
connys
mp_tack_outsider
nrh_sigtuna
fritidsbanken_outsider
brobygget_outsider