nationaldagen_pan
Foto: Transportstyrelsen

Fortfarande färre antalet landningar

Drygt 8000 plan landade på Arlanda i oktober, det är fortfarande över 3000 färre än förväntat antal jämfört med före pandemin.

centrum_artikel_host

8 060 plan landade på Arlanda i oktober vilket är en klar ökning jämfört med förra året när antalet uppgick till 5338 plan. Dock är det fortfarande färre än förväntat antal som uppgår till 11 400 enligt siffror som Newsworthy sammanställt från Transportstyrelsen. 64 procent av landningarna utgörs av utrikesflyg. Sedan covidutbrottet i mars 2020 till och med oktober 2022 är det 90 000 färre plan än förväntat som landat på både Arlanda och Bromma.

connys_helsida
mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

bygdensdag_helsida
seniormassa_pan
eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
nrh_sigtuna
bygdensdag_outsider
nationaldag_outsider
ridskola_2020_outsider
eu_valet_outsider
centrum_outsider_host
seniormassa_outsider
connys
eldsjal2024_out