centrum_panorama_hostshopping
Foto: Kristoffer Olofsson/Försvarsmakten

Försvarets hundtjänstenhet i stor övning med Natoländer i Märsta

Försvarsmaktens Hundtjänstenhet kommer under vecka 22 och 23 att genomföra utbildning för nordiska länder plus tre andra Natoländer i bland annat Botele udd.

centrum_artikel_host

Övningen är en del av Nodefco, Nordic Defence Cooperation, där de nordiska länderna ingår. Dessutom ska ekipage från Natoländerna England, Nederländerna och Belgien medverka.
– Övningen är unik eftersom fokus ligger på hundförarnas utveckling, och inte på hundarnas dressyr, säger Peter Öhrling som är övningsledare för den internationella hundförarkursen.

Det är nitton hundförare som övas i realistiska scenarion på flera olika platser, bland annat söker man igenom en arena, en bodgård och en servicedepå för pendeltåg. Övningen kommer bland annat att ske i Botele udd som ligger i Steninge.

mp_tack_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

brobygget_2024

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

fritidsbanken_helsida
centrum_host_helsida

Sommarlovsbiljetten är igång

Nyheter Under sommarperioden 5 juni till 27 augusti reser ungdomar mellan 12 och 18 år gratis med SL-trafiken. Initiativet med lovkortet är ett steg från Region Stockholm för att uppmuntra miljövänliga resor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

fritidsbanken_outsider
connys
nrh_sigtuna
mp_tack_outsider
brobygget_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host