kommun_skoterska
Foto: Kristoffer Olofsson/Försvarsmakten

Försvarets hundtjänstenhet i stor övning med Natoländer i Märsta

Försvarsmaktens Hundtjänstenhet kommer under vecka 22 och 23 att genomföra utbildning för nordiska länder plus tre andra Natoländer i bland annat Botele udd.

centrum_artikel_host

Övningen är en del av Nodefco, Nordic Defence Cooperation, där de nordiska länderna ingår. Dessutom ska ekipage från Natoländerna England, Nederländerna och Belgien medverka.
– Övningen är unik eftersom fokus ligger på hundförarnas utveckling, och inte på hundarnas dressyr, säger Peter Öhrling som är övningsledare för den internationella hundförarkursen.

Det är nitton hundförare som övas i realistiska scenarion på flera olika platser, bland annat söker man igenom en arena, en bodgård och en servicedepå för pendeltåg. Övningen kommer bland annat att ske i Botele udd som ligger i Steninge.

joes-helsida
nrh_sigtuna
adhd_kommun

Kommunen växer mest i Skånela och Märsta

Nyheter Sigtuna kommun har under de senaste åren varit på stark tillväxtspår, och enligt färsk statistik från Statistiska centralbyrån (SCB) har befolkningen ökat betydligt. Vid årsskiftet 2023 hade kommunen nått en befolkning på 51 876 invånare, en ökning med imponerande 20 procent under den senaste tioårsperioden.

mp_ute_helsida

Man greps med vapen och kniv

Blåljus En dramatisk händelse utspelade sig idag på Terminal 5 på när en man greps vid säkerhetskontrollen med ett vapen och en kniv i sitt handbagage.

SJ utökar trafiken till Arlanda

Nyheter Från och med den 10 december 2023 kommer SJ att implementera en spännande ny tidtabell som kommer att påverka resenärer över hela landet. En av de mest efterlängtade förändringarna är återinförandet av direkttåg mellan Stockholm och Uppsala, som lovar att minska restiden mellan de två städerna avsevärt.

centrum_host_helsida
defacto_helsida

Mälardslasrådet träffas om Arlandas framtid

Politik 70 politiker från Mälardalsrådets infrastruktursamarbete kommer att samlas på Clarion Hotel Arlanda Airport för att diskutera och fatta beslut om framtiden för transportnätverket i Stockholm-Mälarregionen. Målet är att förbättra regionens internationella tillgänglighet och öka konkurrenskraften.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

ica_helsida

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

EXTRA

Grov misshandel på buss

Blåljus Under natten till söndag inträffade en allvarlig misshandel på en buss mellan Märsta och Sigtuna där fem okända gärningspersoner är nu misstänkta för brottet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 24 september: märsta.nu ger dig den senaste informationen

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

kommun_skoterska_outsider
swedol_outsider
pantamera_out
joes_outsider
centrum_outsider_host
nrh
kommun_adhd_outsider
ica_outsider
mp_ute_outsider
connys
ridskola_2020_outsider