centrum_panorama_hostshopping
Foto: Kristoffer Olofsson/Försvarsmakten

Försvaret får skjuta bock som stör hundträningen

Försvarsmakten har fått beviljat att inleda skyddsjakt på råbok som lyckats ta sig in på militärområdet i Märsta.

centrum_artikel_host

Det aktuella området är klassat som skyddsobjekt och Försvaret har kurser och träning på området. Råbocken tar sig in på området och ställer till problem i en tid med stora säkerhetshot rapporterar UNT.se. Bland annat handlar det om att specialträna hundar. Bocken kan skapa ett viltintresse hos hundarna istället. Försök att mota bocken vid grindarna har inte lyckats och skyddsjakten beviljas nu av Länsstyrelsen.

mp_tack_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
fritidsbanken_helsida
centrum_host_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Nyheter Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Nyheter Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

brobygget_2024
EXTRA

Misstänkt för terrorbrott häktades

Nyheter En person har häktats vid Attunda tingsrätt, misstänkt för att ha avsett att ansluta till en terroristorganisation. Gripandet skedde under en insats på Arlanda flygplats lördagen den 1 juni.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

brobygget_outsider
fritidsbanken_outsider
centrum_outsider_host
mp_tack_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna
connys
ridskola_2020_outsider