defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi

Förstärker med Källmyr

Skånela IF förstärker med David Källmyr som lämnar Hammarby för spel i märstalaget.

centrum_artikel_host

Källmyr var i Skånela under 19/20-säsongen men lämnade sen för Rimbo. Han var denna säsong i Hammarby i Handbollsligan men där har speltiden uteblivit på grund av hård konkurrens i och med att ”Bajen” spelar i Handbollsligan. Han blir spelklar direkt till onsdagskvällens match borta mot Varberg.
– Det känns jätteroligt att vara tillbaka i Skånela och Märsta. Skånela är en förening jag trivs väldigt bra i, bland annat på grund av min tid jag hade på Arlandagymnasiet. Det känns inspirerande att komma till en toppklubb i Allsvenskan som jag tycker har något mycket bra på gång. Och framför allt att spela hemma i Borgen igen, säger Källmyr i ett uttalande.

Tränare Jimmy Karlsson tycker att Källmyrs utveckling varit bra i både Rimbo och Hammarby. Det är även ett plus att han fortfarande är ung och utvecklingsbar. Han spelar främst som M6.
– Vi får ta ett steg i taget i början här och han ska få växa in i det denna säsong. På kort sikt kommer det handla mycket om anfallsspel men både vi och David har ambitionen att stärka upp kvalitet på bägge planhalvorna. Därför känns det bra att ha skrivit på ett längre kontrakt där vi kan jobba med lite kontinuitet, säger Jimmy Karlsson.

centrum_host_helsida
herrallsvenskan

Skickade ner rivalen i Division 1

Handboll Skånela satte spiken i kistan för Rimbos allsvenska sejour, under fredagen besegrade man antagonisterna från landet och skickade samtidigt ner dem i Division 1.

joes-helsida
pantamera_avc_helsida

Jimmy Karlsson ny klubbchef

Handboll Skånela IF har utsett avgående tränaren Jimmy Karlsson till ny klubbchef: - Jag är mycket glad och stolt över att ha fått detta erbjudande. Det är med den största respekt och ödmjukhet jag valt att tacka ja till denna chans, säger Karlsson i ett uttalande.

defacto_helsida

Lyckat projekt med Spring och lek i Rosersberg

Sport Spring och lek som sedan i höstas drivs som ett samarbete mellan kommunen och Rosersbergs IK uppges vara ett lyckat projekt: - För Sigtuna kommuns del var det självklart att vara med och stötta det här initiativet från Rosersbergs IK. För oss är det jätteviktigt att på olika sätt kunna bidra till att barns möjligheter till god hälsa och ett aktivt liv främjas, säger Monica Fries.

connys_helsida
damallsvenskan

Säkrat kval för Skånela

Handboll Skånela tog en poäng av seriesegraren Aranäs och är därmed klara för kval: - En viktig poäng, skönt inför sista omgången, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim efter slutsignalen.

EXTRA

Historisk bedrift av RA19 – Kvalar till Allsvenskan

Innebandy Den gångna helgen blev RA19 klara för kval till Allsvenskan: - Ett historiskt sådant då varken Rosersberg eller Arlanda tidigare haft damerna i ett Allsvenskt kval så det är självklart riktigt kul, säger tränare Daniel Eklund.

ica_helsida
dack_helsida
hockeyettan

Säsongen över för Wings

Ishockey Som väntat krävdes en bedrift av Wings mot Vännäs med tre poäng och mål för att knipa play off-plats. Det blev bara två och därmed spelar det ingen roll för Wings vad som händer i Kalix.

Wiggan taggat trots att skyttekungen lämnat

Fotboll Wigör tar nya tag i årets Division 7, men man får göra det utan sin notoriske målskytt Oskar Brask som lämnat för studier i Umeå: - Vi är riktigt spända inför kommande säsong. Det var en besvikelse att vi inte lyckades nå hela vägen förra året, men vi har knutit näven i fickan och har satt upp som mål att vinna serien i år, säger tränare Viktor Brask.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_outsider_host
ica_outsider
swedol_outsider
joes_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
pantamera_out
dack_outsider
nrh