centrum_panorama_hostshopping
Skånela tog första segern i fjärde matchenFoto: Magnus Granhagen

Första segern för Skånela

Skånela tog på lördagen sin första seger i denna säsongs Allsvenskan efter klara 29-18 mot Country: - Det var en måstematch för vår del, säger tränare Jesper Östlund.

centrum_artikel_host

Ett krisat Skånela begav sig till Skövde för att plocka hem säsongens första seger mot Country. Så blev det också men starten var inte den bästa berättar tränare Jesper Östlund:
– Det var trevande, de ledde med 6-4, sen tar vi timeout och vinner resten av halvleken med 8-2, vi had 12-8 i paus, andra blev en transportsträcka där vi hade 5-6 mål hela tiden fram till slutet vi springer ifrån.

Bara seger som räknades
Slutresultatet skrevs till 29-18. Östlund medger att det var en måstematch:
– Country kommer nog vara ett bottenlag, det var en måstematch för vår det, vi skulle se till att ta en seger, det fanns inget annat. Vi har pratat hela veckan om det, två poäng som gäller. Sen spelar det ingen roll hur det ser ut. Det var viktigt för självförtroendet och att få lite glada miner, säger Jesper Östlund.

Får höja sig mot Önnered
Östlund var mest nöjd med försvar och målvakt, Alexander Holmberg får plus i målet. Man fick också tillbaka Fredrik Olsson och Yosef Rahali, skånelatränaren plussade också för Simon Källström, Rasmus Nilsson och Andreas Söderman. Nu tar man de två poängen och laddar vidare mot match mot tippade topplaget Önnered hemma i Märsta om en vecka:
– Det är absolut ingen topprestation, vi gör det vi ska, vi har flera som har en växel till. Det blir tufft mot Önnered. Det har gått bra för dem och vi får höja oss ytterligare.

Målen
Källström 7, Filén 5, Nielsen 4, Hedwall 3, Ganibegovic 3, Söderman 3, Frank 2, Ladan 2

olympiska spelen i Paris

Yolanda Ngarambe stämmer SOK

Friidrott På fredag börjar OS märstabon Yolanda Ngarambe som klarat den internationella kvalgränsen nekas av Sveriges Olympiska Kommitté. Nu stämmer hon SOK tillsammans med andra idrottare.

connys_helsida
gothia cup

Bygdens lag ute ur Gothia Cup

Fotboll Det är färdigspelat för bygdens tre lag som var på Gothia Cup; Märsta IK i P18 och Sigtuna Märsta United som har två lag i spel.

Lyckat SM för Märsta BMX

Cykel Den 6 juli deltog nio cyklister från Märsta BMX i Svenska Mästerskapen i Ängelholm, en tävling präglad av sol, regn och imponerande prestationer.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
fritidsbanken_helsida

SMACK-cyklist till Paralympics

Cykel Louise Jannering är återigen med på Paralympics. Denna gång går spelen i Paris efter att OS avslutats. Jannering tävlar 6 september.

brobygget_2024
division 6

Sigtuna IF dominerade mot Håbo FF2

Fotboll Sigtuna IF visade sin styrka i Division 6 Södra genom att besegra Håbo FF2 med imponerande 6-3. Matchen, som spelades på Sigtunas hemmaplan, såg hemmalaget ta ledningen tidigt och dominera större delen av spelet.

Skånela med på TRIM-SM

Handboll Skånela IF, bestående av ett gäng gamla handbollsprofiler från Märsta och Stockholm, kommer att delta i Trim-SM 2024.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

brobygget_outsider
klara_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
centrum_outsider_host
pantamera_out
fritidsbanken_outsider