eldsjal2024_pan
Andie Lahdo, VD ABS WheelsFoto: Pressbild

Första leveransen efter flytten av produktionen

ABS Wheels som flyttat sin produktion till Europa har just fått sin första leverans av fälgar.

centrum_artikel_host

Skenande fraktpriser och långa leveranstider innebar att ABS Wheels fattade beslut om att flytta sin produktion från Asien till Europa. Flytten uppges ha blivit en stor vinst för ABS Wheels. Tillverkningen i Europa har även resulterat i mer pålitliga frakter och kortare ledtider samtidigt som man skyddat sig själva mot skenande fraktkostnader från Asien.
– Vi är heller inte lika beroende av att följa branschens prishöjningar på aluminiumfälgar till följd av höga fraktkostnader, däremot påverkas vi som alla andra av de höga råvarupriserna på aluminium, uppger Andie Lahdo, VD ABS Wheels.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Här renas tusentals liter vatten om dagen

Näringsliv Arlandastad Group engagerar sig i utvecklingsprojekt som syftar till att göra en positiv skillnad för samhället och miljön. I östra Arlandastad har det anlagts dammar som renar tusentals liter vatten om dagen.

spedition_helsida

Log Max etablerar hos DSV i Rosersberg

Näringsliv Log Max, en ledande tillverkare av moderna skördaraggregat för skogsmaskiner, har valt att samarbeta med DSV för hanteringen av deras reservdelslager på DSV:s logistikcenter i Rosersberg.

eldsjal2024_helsida

Så dyra är Arlandas räksmörgåsar

Näringsliv En diskussion om de höga priserna på flygplatserna i Sverige fick ny fart när SEB:s seniorekonom Johan Javeus delade med sig av sina erfarenheter på den sociala medieplattformen X i höstas.

centrum_host_helsida
storemore_helsida
mp_helsida_eu
steningekompani_helsida

Politiker presenterar åtgärder för Arlandas konkurrenskraft

Näringsliv En ny rapport från politiker i Mälardalsrådets temagrupp belyser åtgärder för att stärka Arlandas konkurrenskraft, främja tåg- och sjötrafik samt säkerställa internationell tillgänglighet mot kontinenten och Norge. Ledare från olika regioner betonar Arlandas nyckelroll och behovet av statligt stöd för att säkerställa en framgångsrik infrastrukturutveckling.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
spedition_outsider
centrum_outsider_host
stentekompani_outsider
pantamera_out
eldsjal2024_out
storemore_out
connys