eldsjal2024_pan
En välkomnande entré från vattnet är utgångspunkten för nya hamnen.Foto: Sigtuna kommun/White arkitekter

Första bilden på nya hamnen

Nu finns det en visionsbild över nya hamnområdet i Sigtuna stad.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun har tillsammans med arkitektbyrån White Arkitekter AB tagit fram en vision för hur framtidens hamn ska se ut i Sigtuna. Sigtuna kommun har under flera år arbetat med olika aktörer och kommuninvånare för att få till en ny hamn.

En ny hamn har varit på tapeten i över tio år i kommunen, sedan Anders Johanssons tid. Målet är att hamnen ska utvecklas till en välkomnande entré till Sigtuna från hösten. Arbetet beräknas komma igång under hösten.

Läs mer om Hamnplanen här

steningekompani_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

connys_helsida
spedition_helsida
storemore_helsida
pantamera_avc_helsida

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

mp_helsida_eu

Stor risk för gräsbrand i Sigtuna kommun

Notiser Under fredagen varnar SMHI för en hög risk för gräsbrand i Sigtuna kommun och omkringliggande områden. Det torra vädret har ökat risken för att gräsbränder lätt kan uppstå och spridas i det torra fjolårsgräset.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
connys
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
stentekompani_outsider
pantamera_out
spedition_outsider
mp_eu_outsider
storemore_out