centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Försökte slita ut man ur bil

Två personer försökte slita ut en man ur sin bil under morgonen: - De lyckades inte men mannen har blivit slagen i huvudet, säger Anna Westberg vid Polisens ledningscentral.

centrum_artikel_host

Vid 9-tiden i morse larmades polis till Valsta med anledning av att en man utsatts för ett rånförsök, två okända personer försökte stjäla mannens bil. De försökte dra ut honom ur bilen och slog honom i huvudet. När försöket misslyckades så lämnade de två gärningsmännen platsen i en bil.

Mannen larmade dock polisen först 40-45 minuter efter händelsen varpå det inte gick att sätta igång någon jakt efter de misstänkta. Det är oklart huruvida det blir rubricering avseende rån, försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel eller misshandel. Gärningsmännen fick dock inte med sig något uppger Anna Westberg vid Polisens ledningscentral.

mp_helsida_eu
centrum_host_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida
seniormassa_pan
bygdensdag_helsida
connys_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

bygdensdag_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
pantamera_out
centrum_outsider_host
mp_eu_outsider
eu_valet_outsider
seniormassa_outsider
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out