sap_pan23
Sjudargårdsvägen i SigtunaFoto: Google Streetview

Förslaget: Sänk hastigheten förbi Sjudargården

Ett förslag om sänkt hastighet på Sjudargårdsvägen har kommit in till Kommunstyrelsen.

centrum_artikel_host

En person föreslår i ett medborgarförslag som kommit in till Kommunstyrelsen att hastigheten på Sjudargårdsvägen mellan Billby och Sjudargårdsbadet sänks från 50 km/h till 30 km/h.
– Motorcyklister och en del privatbilister använder sträckan mellan badet och kurvan innan avtagsvägen till Kämpasten som fartsträcka, skriver skribenten som bor längs vägen.

De som bor längs vägen upplever den som farlige att promenera längs, dessutom saknar vägen trottoar.
– Vägen används även frekvent av andra som promenerar, motionslöper eller cyklar. Många är barnfamiljer och skolungdomar. Jag ser tyvärr att risken för allvarlig olycka med personskador ökar om det inte görs något för att dämpa hastigheten på detta vägavsnitt.

skanela_helsida
moderat_fokus_helsida
pantamera_avc_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

ica_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

centrum_host_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

hockeyskola_helsida
joes-helsida
sap_sep23_helsida
nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

defacto_helsida

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

skanela_outsider
ica_outsider
socialdem_sep23_outsider
centrum_outsider_host
nrh
swedol_outsider
pantamera_out
hockeyskola_outsider
joes_outsider
connys
moderat_bli_medlem
ridskola_2020_outsider