eu_valet_panorama
Sjudargårdsvägen i SigtunaFoto: Google Streetview

Förslaget: Sänk hastigheten förbi Sjudargården

Ett förslag om sänkt hastighet på Sjudargårdsvägen har kommit in till Kommunstyrelsen.

centrum_artikel_host

En person föreslår i ett medborgarförslag som kommit in till Kommunstyrelsen att hastigheten på Sjudargårdsvägen mellan Billby och Sjudargårdsbadet sänks från 50 km/h till 30 km/h.
– Motorcyklister och en del privatbilister använder sträckan mellan badet och kurvan innan avtagsvägen till Kämpasten som fartsträcka, skriver skribenten som bor längs vägen.

De som bor längs vägen upplever den som farlige att promenera längs, dessutom saknar vägen trottoar.
– Vägen används även frekvent av andra som promenerar, motionslöper eller cyklar. Många är barnfamiljer och skolungdomar. Jag ser tyvärr att risken för allvarlig olycka med personskador ökar om det inte görs något för att dämpa hastigheten på detta vägavsnitt.

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

centrum_host_helsida
seniormassa_pan
eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

mp_helsida_eu
connys_helsida
bygdensdag_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
eu_valet_outsider
nrh_sigtuna
seniormassa_outsider
bygdensdag_outsider
nationaldag_outsider
connys
eldsjal2024_out