vinter_pan
Ett motionsspårFoto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Förslaget: Bygg MTB-spår i skogen

Ett medborgarförslag som inkommit till kommunen föreslår att det byggs banor för mountainbike parallelt med motionsspåren.

centrum_artikel_host

Det står redan klart att en MTB-bana ska byggas i Sigtuna stadsängar. En kommuninvånare går dock ett par steg längre och anser att det borde byggas MTB-banor parallellt med motionsspåren i kommunen för att det inte är tillåtet att cykla i motionsspåren idag. Förslagsskrivaren menar att Sigtuna kan vara först med konceptet och även inspirera andra att utveckla det för bättre hälsa.
– För säkerheten skall fungera så skall det vara enkelriktat i respektive spår. Du går åt ett håll i motionsspåret och du cyklar i motsatt håll i MTB-spåret. Detta gör att man alltid har ögonkontakt när man möter varandra. Det här får massor av positiva efterföljder då flera kan motionera och samtidigt så sparar vi på åverkan i skog och mark, står det i förslaget.

defacto_helsida
connys_helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

centrum_host_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

wenngarn_jul_helsida
storemore_helsida
pantamera_avc_helsida
vinter_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

slottsby_helsida
joes-helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

ica_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

joes_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
storemore_out
slottsby_outsider
wnngarn_jul_outsider
centrum_outsider_host
connys
nrh_sigtuna
ica_outsider
vinter_outsider