centrum_panorama_hostshopping
Ett motionsspårFoto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Förslaget: Bygg MTB-spår i skogen

Ett medborgarförslag som inkommit till kommunen föreslår att det byggs banor för mountainbike parallelt med motionsspåren.

centrum_artikel_host

Det står redan klart att en MTB-bana ska byggas i Sigtuna stadsängar. En kommuninvånare går dock ett par steg längre och anser att det borde byggas MTB-banor parallellt med motionsspåren i kommunen för att det inte är tillåtet att cykla i motionsspåren idag. Förslagsskrivaren menar att Sigtuna kan vara först med konceptet och även inspirera andra att utveckla det för bättre hälsa.
– För säkerheten skall fungera så skall det vara enkelriktat i respektive spår. Du går åt ett håll i motionsspåret och du cyklar i motsatt håll i MTB-spåret. Detta gör att man alltid har ögonkontakt när man möter varandra. Det här får massor av positiva efterföljder då flera kan motionera och samtidigt så sparar vi på åverkan i skog och mark, står det i förslaget.

fritidsbanken_helsida
centrum_host_helsida
mp_tack_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

brobygget_2024

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Sommarlovsbiljetten är igång

Nyheter Under sommarperioden 5 juni till 27 augusti reser ungdomar mellan 12 och 18 år gratis med SL-trafiken. Initiativet med lovkortet är ett steg från Region Stockholm för att uppmuntra miljövänliga resor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

brobygget_outsider
nrh_sigtuna
fritidsbanken_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
mp_tack_outsider
connys