valstadagen_pan
Ett motionsspårFoto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Förslaget: Bygg MTB-spår i skogen

Ett medborgarförslag som inkommit till kommunen föreslår att det byggs banor för mountainbike parallelt med motionsspåren.

centrum_artikel_host

Det står redan klart att en MTB-bana ska byggas i Sigtuna stadsängar. En kommuninvånare går dock ett par steg längre och anser att det borde byggas MTB-banor parallellt med motionsspåren i kommunen för att det inte är tillåtet att cykla i motionsspåren idag. Förslagsskrivaren menar att Sigtuna kan vara först med konceptet och även inspirera andra att utveckla det för bättre hälsa.
– För säkerheten skall fungera så skall det vara enkelriktat i respektive spår. Du går åt ett håll i motionsspåret och du cyklar i motsatt håll i MTB-spåret. Detta gör att man alltid har ögonkontakt när man möter varandra. Det här får massor av positiva efterföljder då flera kan motionera och samtidigt så sparar vi på åverkan i skog och mark, står det i förslaget.

defacto_helsida
pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

ica_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu 30 maj! En vacker morgon hälsar oss välkomna till en ny dag i kommunen med behagliga temperaturer och en del trafikrelaterade nyheter att hålla koll på.

centrum_host_helsida
Wenngarns_cafe_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 29 maj: Väder, kollektivtrafik, blålju och trafikläge

elon_helsida

Morgonkollen

Notiser I dagens morgonkoll med märsta.nu presenterar vi den senaste informationen om vädret, kollektivtrafiken och den senaste blåljusrapporten för Sigtuna kommun.

mp_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med Märsta.nu, 27 maj: Väder, Kollektivtrafik, Trafik och Blåljusuppdateringar

joes-helsida
pendelkaoset

Kraftigt reducerad pendeltågstrafik under fredagen

Notiser Stor personalbrist påverkar pendeltågstrafiken under fredagen den 26 maj. Resenärer ombeds vara medvetna om att pendeltågen kommer att gå med kraftigt reducerad trafik under dagen. Denna åtgärd beror på den aktuella bristen på personal.

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 26 maj: Väder, kollektivtrafik, blåljus och trafikuppdateringar,

valstadagen

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu! Här är de senaste uppdateringarna för dagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

pantamera_out
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
joes_outsider
nrh
valstadagen_outsider
student_outsider
connys
wenngarn_outsider
swedol_outsider
ica_outsider
mp_outsider