centrum_panorama_hostshopping
Köttbullar och makaroner, en klassisk skollunchFoto: Daniel Iskandar/Genrebild

Förslag om att låta pensionärer äta skollunch

I ett medborgarförslag som skickats till kommunen föreslås att pensionärer ska få äta lunch på skolorna.

centrum_artikel_host

Låt pensionärer äta lunch på skolorna, skriver en kommuninvånare i ett medborgarförslag. Kommuninvånaren föreslår att kommunen undersöker möjligheten att göra som i Mörbylånga där pensionärer kan äta lunch och få en kopp kaffe för 65 kronor per måltid.

Syftet med förslaget är att ge pensionärer möjlighet till socialsamvaro och minska risk för isolering då många människor har ett starkt begränsat socialt liv samtidigt som den yngre generationen får träffa och umgås med äldre personer vilket kan innebära ökat respekt för äldre.

Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L) meddelar att ärendet ska hanteras av Äldre- och omsorgsförvaltningen

brobygget_2024
fritidsbanken_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

14 miljoner till utsatta skolor i kommunen

Nyheter Skolverket har delat ut cirka 14,5 miljoner kronor till tre skolor i kommunen: - Regeringen vill göra det mer attraktivt att arbeta på skolor med svårare förutsättningar, uppger skolminister Lotta Edholm.

Nedfallet träd blockerar väg 893

Notiser På väg 893 mellan Starmossen och Benstocken har ett nedfallet träd blockerat stora delar av körbanan i båda riktningarna. Personal är på väg för att åtgärda situationen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
klara_outsider
brobygget_outsider
fritidsbanken_outsider
pantamera_out
connys