centrum_panorama_hostshopping
Jonathan Jansson, förskolekock.Foto: Pressbild

Förskolekock nominerad till White Guide

Jonathan Jansson på förskolan Norlandia Förskolor Glädjen i Sigtuna är en av de nominerade till White Guide jr: - Jonathan visar ett stort engagemang i ditt dagliga arbete, berättar förskolechefen Annalena Liljedahl.

centrum_artikel_host

White Guide Jr 2019 är en förlängning på restaurangguiden White Guide som utser de bästa krogarna och cafeerna. White Guide Jr. riktar sig helt mot skor och förskolekök och man nominerar i olika kategorier. I kategorin ”Årets förskolekock” är Jonathan Jansson på Norlandia förskolor Glädjen i centrala Sigtuna nominerad.

Jonathan visar stort engagemang i sitt arbete uppger förskolechefen Annalena Liljedahl. Hon säger att han är en sann ambassadör för Norlandia Förskolors måltidskoncept Matmedsmak och matvärderingarna.

Finalisterna i respektive kategori kommer att utses under 2019, men innan dess ska White Guide besöka de nominerade, Glädjen kommer därmed att få ett besök där Jonathan kommer att få berätta om sig själv och sitt arbete:
– Den mat som Jonathan lagar till barnen går även att köpa som matlådor av oss, vilket är väldigt populärt bland föräldrarna. Han säljer även trerätters helglådor, surdegsbröd, bullar, pepparkaksdeg etc på beställning, säger Annalena Liljedahl.

brobygget_2024

Nytt konstverk invigs i Märsta Centrum

Kulturnyheter Invigningen av Märsta Centrums nya konstverk, som ursprungligen skulle ha ägt rum den 25 maj, har nu blivit framflyttad till den 16 juni kl. 12:00. Invigningen kommer att ske i samband med Märsta Centrums sommarfest.

pantamera_avc_helsida

uppdaterad Philip Alouch Årets Eldsjäl i Valsta

Märstafolket Philip Alouch, en välkänd och uppskattad profil i Valsta, har utsetts till Årets Eldsjäl av Vi är Valsta. Alouch, som föddes och växte upp i Valsta, känner sig hedrad över att ha blivit både nominerad och utvald för denna utmärkelse. Trots att han ogärna står i centrum, är han tacksam över erkännandet.

mp_tack_helsida
vårfester

Vårfester runt om i kommunen

Nöjesnyheter Lördagen 25 maj är det Vårfest runt om i kommunen med Kulturskolans dag i Sigtuna och Märsta, Mellan Hägg och Syren samt Bygdens Dag i Österby. Dessvärre ställdes Vårfesten i Märsta Centrum in med kort varsel.

connys_helsida
centrum_host_helsida
fritidsbanken_helsida

Nytt koncept för Sigtuna Möte

Nöjesnyheter Sigtuna Möte, en årlig tradition med sina rötter i det sista jordbruksmötet från 1912, tar i år en annorlunda form. Istället för två dagars marknad har arrangörerna valt att koncentrera allt till en enda dag – lördagen den 31 augusti.

Över 700 nya svenska medborgare i kommunen

Kulturnyheter Under 2023 fick över 700 invånare i Sigtuna kommun möjligheten att kalla sig svenska medborgare. För att fira denna viktiga milstolpe bjuder kommunen in till den årliga medborgarskapsceremonin på Borgmästarängen den 6 juni, Sveriges nationaldag.

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
brobygget_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
connys
nrh_sigtuna
fritidsbanken_outsider
mp_tack_outsider