centrum_panorama_hostshopping
Foto: Göteborg Energi

Försäljning av laddbara bilar minskade

Andelen nyregistrerade laddbara bilar minskade i kommunen under det tredje kvartalet i år.

centrum_artikel_host

Eldrivna bilar och laddhybrider är fortfarande de vanligaste nyregistrerade bilarna i kommunen under det tredje kvartalet. Sammanlagt regisserades 334 bilar i kommunen. 51 procent av dessa var laddhybrider eller rena elbilar. Andra kvartalet i år så var andelen laddhybrider eller rena elbilar klart större med över 60 procent. En anledning till minskningen kan vara att elbilsbonusen inte gäller bilar som kostar över 700 000 kronor. Dessutom har utsläppskrav på nya fossildrivna bilar skärpts sedan 2020-2021 vilket innebär att det inte finns incitament att sluta tillverka fossildrivna bilar eftersom det fortfarande finns en efterfrågan på den typ av fordon. I kommunen var ungefär var fjärde nyregistrerad bil en bensinare och 7 procent gick på diesel.

Källa: Newsworthy

connys_helsida
hockeyskola_helsida
pantamera_avc_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

moderat_fokus_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

centrum_host_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

sap_sep23_helsida
joes-helsida
ica_helsida
defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

skanela_helsida

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

nrh_sigtuna

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

skanela_outsider
hockeyskola_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
moderat_bli_medlem
connys
swedol_outsider
socialdem_sep23_outsider
ica_outsider
joes_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh