centrum_panorama_hostshopping
Foto: Daniel Iskander

Försäkringsbolaget: Skydda din bostad vid skyfall

Idag söndag väntas mer regn och för andra gången den här veckan är det varning för Skyfall. Försäkringsbolaget Folksam ger tips om hur man kan skydda sin fastighet.

centrum_artikel_host

SMHI har utfärdat orangea och gula varningar för skyfallsliknande regn i Götaland och Svealand på söndagen, vilket innebär stor risk för översvämningar. Villaägare är särskilt utsatta då vatten ofta tränger upp genom avloppsledningar eller in via ventiler, fönster, dörrar och garageportar. Folksam rapporterar att över hälften av översvämningsskadorna i villor uppstår på detta sätt. Erik Arvidsson, skadeförebyggare på Folksam, betonar vikten av att placera lösöre minst 50 cm ovanför golvet och att rensa dagvattenbrunnar, hängrännor samt golvbrunnar i trappnedgångar. Andra tips inkluderar att kontrollera tätheten i källardörrar och garageportar, se över stuprör och hängrännor, och säkerställa att ventiler i husgrunden är täta. Det är också viktigt att undvika onödiga resor och hålla sig uppdaterad via kommunala och lokala väderrapporter.

connys_helsida
fritidsbanken_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
brobygget_2024

Flyg ställdes in: Man kastade sko

Blåljus En man kastade sin skog in i en fönsterruta när han fick besked om att hans flygplan ställts in i samband med de globala tekniska problemen som pågick under fredagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
ridskola_2020_outsider
fritidsbanken_outsider
pantamera_out
klara_outsider
brobygget_outsider
centrum_outsider_host