sap_feb_pan
Här plockade politikern ner affischer. Foto: Polisens förundersökning

Förre (S)-politiker frias för skadegörelse i hovrätten

Den tidigare (S)-politikern som deltog i valrörelsen 2018 och anklagades för att ha tagit ner och förstört valaffischer för (SD) frias även i hovrätten

centrum_artikel_host

En tidigare (S)-politiker plockade ner valaffischer för Sverigedemokraterna i samband med valet 2018. Hon polisanmäldes av (SD) i den aktuella kommunen där hon sedermera åtalades för skadegörelse då det ansågs att hon förstört affischerna. Men tingsrätten friade politikern då man inte kunde slå fast att politikern förstört affischerna. Ärendet har gått vidare till Svea hovrätt där ingen annan bedömnings gjorts i fallet utan politikern frias även där. Svea hovrätt skriver i domen att det inte står klart att politikern genom sitt agerande orsakat ekonomisk skada för (SD). (SD) hade yrkat ersättning på 600 kronor.

centrum_host_helsida
steningekompani_helsida

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Politik Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

skridskodisco_helsida
pantamera_avc_helsida
fritidsbanken_sportlov
connys_helsida
sportlov

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

spedition_helsida
funkisfest_helsida
foraldranatverk_helsida

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

spedition_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
funkisfest_outsider
stentekompani_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
foraldranatverk_outsider
skridskodisco_outsider
connys