centrum_panorama_hostshopping
Gun ErikssonFoto: Socialdemokraterna

Gun Eriksson har avlidit

Förre fullmäktigeordföranden och socialdemokraten Gun Eriksson har hastigt avlidit.

centrum_artikel_host

Gun Eriksson avled hastigt under torsdagen. Gun Eriksson var odensalabon som var lokalpolitiskt engagerad i flera decennier samt verkade även som statssekreterare för Socialdemokraterna. I Sigtuna kommun har Gun även haft poster som kommunfullmäktiges ordförande. Så sent som 2018-19 verkade hon som kommunalråd i opposition när Marie Axelsson kallades in i Riksdagen som ersättare. Gun Eriksson var lärare i grunden och en stark allmänpolitiker som dock brann särskilt mycket för skolfrågorna. Gun Eriksson blev 75 år gammal.
– Jag kommer att minnas Gun som en oerhört kompetent och lojal vän och partikamrat som alltid ställde upp när det behövdes. Hon hade en tydlig kompass, var alltid ärlig och rak, minns partikollegan och oppositionsrådet Marie Axelsson.

connys_helsida
eldsjal2024_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
seniormassa_pan
bygdensdag_helsida
mp_helsida_eu

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

seniormassa_outsider
eu_valet_outsider
nrh_sigtuna
mp_eu_outsider
connys
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
bygdensdag_outsider