vinter_pan
Foto: Genrebild/If

Förhöjd risk för bostadsinbrott och stölder under semestern

Under semestern ökar risken för bostadsinbrott och stölder, vilket kräver extra försiktighet från bostadsägare.

centrum_artikel_host

För att minska möjligheterna till inbrott och skydda hemmet finns det flera åtgärder som kan vidtas. Aktivt samarbete mellan grannar och ömsesidig övervakning är en effektiv metod för att förebygga inbrott. Dessutom kan man skapa illusionen av att någon är hemma genom att vidta vissa åtgärder.

Observanta grannar spelar en viktig roll i att bidra till upptäckt och lösning av bostadsinbrott. Genom att vara uppmärksamma på ovanliga aktiviteter i grannskapet och rapportera misstänkta händelser till polisen kan de hjälpa till att klara upp brotten. Det är även viktigt att vara medveten om specifika åtgärder som kan försvåra inbrott.

För att minska risken för inbrott när bostadsägarna är borta kan följande tips vara till hjälp:

– Samarbeta med grannar genom att be dem hålla ett öga på huset och rapportera eventuella misstänkta aktiviteter.
– Se till att ha starka och säkra lås på alla dörrar och fönster.
– Installera utomhusbelysning eller rörelsesensorer som kan avskräcka inbrottstjuvar.
– Undvik att förvara värdesaker i bostaden och se till att de är väl skyddade om de måste förvaras där.
– Förvara cyklar på ett säkert sätt, både hemma och utanför bostaden, och se till att de är låsta även när de förvaras i låsta utrymmen.

Om man skulle drabbas av ett inbrott är det viktigt att agera på rätt sätt för att maximera chanserna att lösa brottet. Gå inte in i bostaden om man misstänker att ett inbrott har skett, eftersom man kan förstöra viktiga bevis. Istället bör man omedelbart lämna platsen och ringa polisen för att göra en anmälan.

Polisanmälan och lämnande av tips kan göras via telefonnumret 114 14. Vid pågående brott eller nödsituationer bör man ringa 112 för att få omedelbar hjälp.

Genom att vara medveten om risken för bostadsinbrott och vidta lämpliga åtgärder kan man bidra till att skydda sitt hem och samhället som helhet från stölder och inbrott.

Denna text genererades med en textrobot

ica_helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

defacto_helsida
oppethus_dec

Trafikolycka på E4:an vid Arlanda

Blåljus En trafikolycka som involverar fyra personbilar inträffade på E4 vid trafikplats 181 Arlanda i riktning mot Stockholm. Polisen kontaktades om händelsen och är på plats.

wenngarn_helsida
pantamera_avc_helsida

Fortsatta trygghetsvandringar i kommunen

Nyheter Sigtuna kommun har återigen genomfört en trygghetsvandring i samarbete med flera andra viktiga aktörer. Detta initiativ syftar till att få en heltäckande översikt av olika områden och att identifiera sätt att gemensamt öka tryggheten.

Vintertidtabellen startar 10 december

Nyheter Sommartidtabellen går i ide och 2024 års tidtabell träder i kraft den 10 december 2023 för kollektivtrafiken. Förändringarna är redan synliga på SL-appen och sl.se för resenärer som vill förbereda sig i förväg.

connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu: Snöfall och kyligt väder förväntas

nrh_sigtuna

Julgransflygning över Märsta 18 december

Nyheter Det närmar sig årets sista gång för Flygskolan att utföra julgransflygning med SK 60, och det blir en särskild händelse då det är den sista gången detta genomförs med detta flygplan. Den planerade formationsflygningen är tänkt att sträcka sig över Mälardalen och Östergötland den 18 december. Dock är exakt tid ännu inte fastställd.

Många tog ställning mot mäns våld mot kvinnor

Nyheter Valsta var under torsdagskvällen platsen för den årliga ljusmanifestationen med fokus på att uppmärksamma och bekämpa mäns våld mot kvinnor världen över. För femte året samlades engagerade individer och representanter från olika föreningar och organisationer för att stödja nolltolerans mot våldet.

storemore_helsida

Inkomstklyftorna ökar i kommunen

Nyheter I Sigtuna kommun växer de ekonomiska klyftorna markant. I Til-Munkholmen-området är den disponibla inkomsten mer än dubbelt så hög jämfört med Centrala Valsta.

Morgonkollen

Notiser Kylig morgon med normal trafik och mindre påverkan på busstrafik i Sigtuna

joes-helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 23 november: märsta.nu informerar om väder, trafik och blåljus

vinter_helsida

Vädervarning i kommunen för onsdag

Notiser SMHI utfärdar en vädervarning för Sigtuna kommun med en Gul varning för Vind i kombination med snöfall. Under tiden från onsdag eftermiddag till natt mot torsdag förväntas en kombination av snöfall och kraftiga vindar skapa potentiella problem i trafiken.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

storemore_out
joes_outsider
swedol_outsider
connys
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
wenngarn_outsider
oppethus_out
vinter_outsider
ica_outsider
nrh