eldsjal2024_pan
Foto: Genrebild/If

Förhöjd risk för bostadsinbrott och stölder under semestern

Under semestern ökar risken för bostadsinbrott och stölder, vilket kräver extra försiktighet från bostadsägare.

centrum_artikel_host

För att minska möjligheterna till inbrott och skydda hemmet finns det flera åtgärder som kan vidtas. Aktivt samarbete mellan grannar och ömsesidig övervakning är en effektiv metod för att förebygga inbrott. Dessutom kan man skapa illusionen av att någon är hemma genom att vidta vissa åtgärder.

Observanta grannar spelar en viktig roll i att bidra till upptäckt och lösning av bostadsinbrott. Genom att vara uppmärksamma på ovanliga aktiviteter i grannskapet och rapportera misstänkta händelser till polisen kan de hjälpa till att klara upp brotten. Det är även viktigt att vara medveten om specifika åtgärder som kan försvåra inbrott.

För att minska risken för inbrott när bostadsägarna är borta kan följande tips vara till hjälp:

– Samarbeta med grannar genom att be dem hålla ett öga på huset och rapportera eventuella misstänkta aktiviteter.
– Se till att ha starka och säkra lås på alla dörrar och fönster.
– Installera utomhusbelysning eller rörelsesensorer som kan avskräcka inbrottstjuvar.
– Undvik att förvara värdesaker i bostaden och se till att de är väl skyddade om de måste förvaras där.
– Förvara cyklar på ett säkert sätt, både hemma och utanför bostaden, och se till att de är låsta även när de förvaras i låsta utrymmen.

Om man skulle drabbas av ett inbrott är det viktigt att agera på rätt sätt för att maximera chanserna att lösa brottet. Gå inte in i bostaden om man misstänker att ett inbrott har skett, eftersom man kan förstöra viktiga bevis. Istället bör man omedelbart lämna platsen och ringa polisen för att göra en anmälan.

Polisanmälan och lämnande av tips kan göras via telefonnumret 114 14. Vid pågående brott eller nödsituationer bör man ringa 112 för att få omedelbar hjälp.

Genom att vara medveten om risken för bostadsinbrott och vidta lämpliga åtgärder kan man bidra till att skydda sitt hem och samhället som helhet från stölder och inbrott.

Denna text genererades med en textrobot

centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
steningekompani_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

mp_helsida_eu
storemore_helsida

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

storemore_out
ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
mp_eu_outsider
pantamera_out
connys
nrh_sigtuna
stentekompani_outsider
centrum_outsider_host