vinter_pan
Annika Bröms, regionchef på Svenskt Näringsliv, med näringslivschefen Christer Wikström, från en företagarträff 2015. Foto: Daniel Iskander

Företagsklimat topprankas

Företagarna i kommunen är generellt sett nöjda med företagsklimatet men vill se en bättre dialog med politiker.

centrum_artikel_host

Först i september släpper Svenskt Näringsliv sin årliga ranking över de bästa näringslivskommunerna men redan nu kan man ta del av enkätsvaren som ligger till grund för rakningen. Enligt den anser företagare i kommunen att företagsklimatet är godtagbart men att de vill se bättre dialog med kommunledningen.
– Efter den politiska turbulensen i Sigtuna är det nu viktigt att den nya kommunledningen tar till sig undersökningens resultat och arbetar långsiktig för att förbättra dialogen och företagsklimatet, kommenterar Annika Bröms regionchef på Svenskt Näringsliv.

139 företag har deltagit i undersökningen tillsammans med 17 politiker i fullmäktige, de företagare är verksamma i byggbranschen. Politiker och företagare delar inte samma uppfattning om hur bra företagsklimatet är då de förstnämnda anser det vara bättre än företagarna. Sigtuna placerar sig dock i toppen av länslistan med 3,5 av 5 i poäng i sammanfattande omdöme av företagsklimatet. Bäst är Solna med 4,1, noterbart är att både Upplands-Bro och Upplands-Väsby är aningen bättre än Sigtuna. Det som drar ner Sigtunas betad är upphandlingar och tillgång till medarbetare med relevant kompetens.

oppethus_dec

Supersnabbladdare öppnar på OKQ8 i Arlandastad

Näringsliv Skellefteå Kraft lanserade en supersnabbladdare med två laddpunkter. Det här initiativet är en del av en stor plan för att bygga ut elbilsladdningsinfrastrukturen i Sverige. Målet är att skapa landets största nätverk med 800 laddpunkter fördelade över 300 OKQ8-stationer senast 2026.

joes-helsida
defacto_helsida

KICKS inviger lager i Rosersberg

Näringsliv KICKS Group har tagit ett stort steg framåt i sin logistikstruktur med invigningen av sitt högautomatiserade omnilager, en investering på 200 miljoner som nu är i full drift i Rosersberg.

wenngarn_helsida

Minskad tillgänglighet från Arlanda de senaste fem åren

Näringsliv En nyligen genomförd undersökning av tillgängligheten till Arlanda flygplats avslöjar en oroande trend för turismen till Sverige. Enligt analysen, utförd av Copenhagen Economics i samarbete med SEO Economic Research på uppdrag av Visit Sweden, Region Stockholm och Swedavia, har tillgängligheten till Arlanda från utlandet minskat med hela -25 procent mellan 2018 och 2023.

storemore_helsida

Norwegian fortsätter satsningen på Arlanda

Näringsliv Norwegian Airlines meddelar en betydande expansion av sitt linjenät på både Stockholm Arlanda Airport och Göteborg Landvetter Airport inför sommarprogrammet 2024. Sammanlagt lanserar Norwegian sex nya linjer, varav två är helt nya destinationer.

pantamera_avc_helsida

Stark efterfrågan för resor med Norwegian

Näringsliv Norwegian redovisar starka trafiksiffror för oktober med 2,1 miljoner passagerare och en imponerande kabinfaktor på 86,1 procent. Efterfrågan på flygresor var särskilt hög under höstlovsveckorna i Norden, då många reste till olika destinationer i Europa. Det är värt att notera att 99,4 procent av planerade flygningar genomfördes, vilket visar på hög regularitet.

vinter_helsida
ica_helsida
connys_helsida
nrh_sigtuna

Meliva tar över Märsta Närvård

Näringsliv Meliva, en ledande vårdgivare i Sverige, har nyligen välkomnat två nya verksamheter, Kvartersakuten Mörby Centrum och Märsta Läkarhus/Märsta Närvård, till sitt nätverk.

Tufft för småföretagare i kommunen

Näringsliv Förutsättningarna för små företag i Sigtuna är sämre än i de flesta andra kommuner i landet, enligt en kartläggning av Småföretagarnas Riksförbund med hjälp av Småföretagarindex.

Stockholms Handelskammare: Arlanda kan förlora på SAS-försäljning

Näringsliv Stockholms Handelskammare oroas över konsekvenserna av Sveriges planer att avveckla sitt ägande i SAS och varnar för att Arlanda flygplats kan förlora ännu fler direktlinjer till affärskritiska destinationer. Flygplatsen har länge tappat mark gentemot konkurrenter som Kastrup och Vanda, där flygbolag och stater har investerat kraftfullt.

Weldegiorgis vann europeisk kocktävling

Näringsliv De pittoreska omgivningarna vid Rungstedgaard i Danmark var platsen för en kulinarisk uppgörelse den 7 oktober när Copper Skillet, världens främsta tävling för konferenscentralkockar, nådde sin europeiska höjdpunkt.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
oppethus_out
ridskola_2020_outsider
vinter_outsider
swedol_outsider
nrh
pantamera_out
joes_outsider
ica_outsider
storemore_out
wenngarn_outsider