eu_valet_panorama
Spring för solen, uppmanar Sigtuna solkraftFoto: Daniel Iskander

Förening vill främja solkraft med motionslopp

Föreningen Sigtuna solkraft vill få fler att installera solceller i kommunen och för att uppmärksamhet kring sin sak arrangerar man ett motionslopp i september.

centrum_artikel_host

September blir intensivt för löpare i kommunen. Dels Sigtuna stadslopp 8:e september men veckan innan går Run for Sun som Sigtuna solkraft står bakom. Sigtuna solkraft är en ideell förening vars mål är att få Sigtuna kommun självförsörjande på solenergi. Motionsloppet är ett sätt att väcka opinion och intresse för solkraft, både bland politiker och kommuninvånare enligt styrelseledamoten Fredrik Hellström

Ordförande i föreningen är Pernilla Olsen, VD på Hotell Kristina.
– Det blir en win-win situation både för miljön och för flåset! Under denna dag kommer föreningen även informera om alla fördelar med solkraft, säger hon.

Föreningen har satt upp tre mål, ett av dessa är att Sigtuna kommun ska vara på topp 10 på solcelllstoppen, senaste året 2017 var Sigtuna på 149. Det installeras en miljon solpaneler i världen varje dag och det är dags att Sigtuna växlar upp och hänger på menar Jens Johansson, styrelseledamot.

Ett annat mål är att Sigtuna kommun 2019 ska ha tydliga bygglovsregler för etablering av solceller, man vill göra det enkelt att installera och det tredje målet är att få fler medlemmar som vill bidra och arbeta för att få fler solceller i kommunen.

mp_helsida_eu
connys_helsida
centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

pantamera_avc_helsida
sigtunakampen_helsida

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Så motverkas isolering och ensamhet bland seniorer

Nyheter Sigtuna kommun har tagit initiativ till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre genom att genomföra hälsosamtal med kommuninvånare över 80 år under våren, i samarbete med företaget Seniorglädje. Syftet med samtalen är att fånga upp signaler om social isolering och informera om olika senioraktiviteter i kommunen.

Sigtuna långt ner som barnvänlig kommun

Nyheter En ny sammanställning från Länsförsäkringar har avslöjat vilka kommuner som erbjuder de mest barnvänliga miljöerna i Sverige, sedda ur barnens perspektiv. Resultaten pekar tydligt på att Vellinge, beläget i Skåne, är landets mest barnvänliga kommun, med Lidingö och Danderyd som tätt följande på andra och tredje plats.

Färre än en tredjedel har cykelavstånd till jobbet

Notiser Enligt den senaste analysen från Statistiska Centralbyrån (SCB) har nästan en tredjedel av svenskarna möjlighet att cykla till jobbet på bara 15 minuter. Detta är en del av den vision som kallas för 15-minutersstaden, där det ska vara möjligt att på kort tid nå viktiga destinationer som jobb, skola och affärer genom hållbara transportmedel som cykel eller gång.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
sigtunakampen_outsider
eu_valet_outsider
eldsjal2024_out
connys
nrh_sigtuna
pantamera_out
mp_eu_outsider
centrum_outsider_host