valstadagen_pan
Spring för solen, uppmanar Sigtuna solkraftFoto: Daniel Iskander

Förening vill främja solkraft med motionslopp

Föreningen Sigtuna solkraft vill få fler att installera solceller i kommunen och för att uppmärksamhet kring sin sak arrangerar man ett motionslopp i september.

centrum_artikel_host

September blir intensivt för löpare i kommunen. Dels Sigtuna stadslopp 8:e september men veckan innan går Run for Sun som Sigtuna solkraft står bakom. Sigtuna solkraft är en ideell förening vars mål är att få Sigtuna kommun självförsörjande på solenergi. Motionsloppet är ett sätt att väcka opinion och intresse för solkraft, både bland politiker och kommuninvånare enligt styrelseledamoten Fredrik Hellström

Ordförande i föreningen är Pernilla Olsen, VD på Hotell Kristina.
– Det blir en win-win situation både för miljön och för flåset! Under denna dag kommer föreningen även informera om alla fördelar med solkraft, säger hon.

Föreningen har satt upp tre mål, ett av dessa är att Sigtuna kommun ska vara på topp 10 på solcelllstoppen, senaste året 2017 var Sigtuna på 149. Det installeras en miljon solpaneler i världen varje dag och det är dags att Sigtuna växlar upp och hänger på menar Jens Johansson, styrelseledamot.

Ett annat mål är att Sigtuna kommun 2019 ska ha tydliga bygglovsregler för etablering av solceller, man vill göra det enkelt att installera och det tredje målet är att få fler medlemmar som vill bidra och arbeta för att få fler solceller i kommunen.

defacto_helsida

Morgonkollen

Nyheter märsta.nu presenterar Morgonkollen - din dagliga sammanfattning av viktig information för dagen. Här är det senaste från den 7 juni:

centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser I dagens Morgonkollen med märsta.nu presenterar vi de senaste uppdateringarna om vädret, kollektivtrafiken, trafiksituationen och blåljusrapporter i Märsta.

sommar i sigtuna kommun

Nyrenoverade Midgårdsbadet öppnar på fredag

Nyheter På fredag öppnar Midgårdsbadet som renoverats inför den kommande sommaren med en ny vattenreningsteknik: - Jag är oerhört glad och nöjd över att vi fått till den nya biologiska badvattenreningen på utebadet. Det innebär att vi nu kan fortsätta att leverera ett bra badvatten de kommande 20-30 åren, för så länge håller det här nya reningssystemet, och vara det uppskattade vattenhål som så många besöker varje sommar, säger bad och simhallschefen Tapani Röyttä.

joes-helsida
valstadagen

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

elon_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

mp_helsida
nrh_sigtuna
ica_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
mp_outsider
nrh
pantamera_out
joes_outsider
student_outsider
connys
valstadagen_outsider
swedol_outsider
centrum_outsider_host
ica_outsider