vinter_pan
Spring för solen, uppmanar Sigtuna solkraftFoto: Daniel Iskander

Förening vill främja solkraft med motionslopp

Föreningen Sigtuna solkraft vill få fler att installera solceller i kommunen och för att uppmärksamhet kring sin sak arrangerar man ett motionslopp i september.

centrum_artikel_host

September blir intensivt för löpare i kommunen. Dels Sigtuna stadslopp 8:e september men veckan innan går Run for Sun som Sigtuna solkraft står bakom. Sigtuna solkraft är en ideell förening vars mål är att få Sigtuna kommun självförsörjande på solenergi. Motionsloppet är ett sätt att väcka opinion och intresse för solkraft, både bland politiker och kommuninvånare enligt styrelseledamoten Fredrik Hellström

Ordförande i föreningen är Pernilla Olsen, VD på Hotell Kristina.
– Det blir en win-win situation både för miljön och för flåset! Under denna dag kommer föreningen även informera om alla fördelar med solkraft, säger hon.

Föreningen har satt upp tre mål, ett av dessa är att Sigtuna kommun ska vara på topp 10 på solcelllstoppen, senaste året 2017 var Sigtuna på 149. Det installeras en miljon solpaneler i världen varje dag och det är dags att Sigtuna växlar upp och hänger på menar Jens Johansson, styrelseledamot.

Ett annat mål är att Sigtuna kommun 2019 ska ha tydliga bygglovsregler för etablering av solceller, man vill göra det enkelt att installera och det tredje målet är att få fler medlemmar som vill bidra och arbeta för att få fler solceller i kommunen.

pantamera_avc_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

vinter_helsida
defacto_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

nrh_sigtuna
oppethus_dec
slottsby_helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

storemore_helsida
ica_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

joes-helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

joes_outsider
pantamera_out
nrh
vinter_outsider
ica_outsider
storemore_out
slottsby_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
oppethus_out