eldsjal2024_pan
David Lundqvist

Förening ska främja grannsamverkan

Märstabon och politikern David Lundqvist har bildat en ny Grannsamverkansförening som redan från starten har ca 70 ombud.

centrum_artikel_host

Syftet med föreningen är att stödja polisen i att engagera fler kommuninvånare inom grannsamverkan samt att främja grannsamverkans verksamhet.
– I Sigtuna kommun finns ca 70 ombud, rekryterade och utbildade av polisen. Men vi skulle kunna vara många fler, säger initiativtagaren David Lundqvist i mail till märsta.nu

Målet för 2017 är att öka antalet grannsamverkansombud till över 80 och man vill täcka hela kommunen geografiskt av grannsamverkan. En ny interimstyrelse ska nu förbereda det första årsmötet som sker 23:e januari 2017.

connys_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

pantamera_avc_helsida
spedition_helsida

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

storemore_helsida
centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

steningekompani_helsida

Stor risk för gräsbrand i Sigtuna kommun

Notiser Under fredagen varnar SMHI för en hög risk för gräsbrand i Sigtuna kommun och omkringliggande områden. Det torra vädret har ökat risken för att gräsbränder lätt kan uppstå och spridas i det torra fjolårsgräset.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

spedition_outsider
nrh_sigtuna
connys
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
stentekompani_outsider
eldsjal2024_out
storemore_out
mp_eu_outsider
centrum_outsider_host