eldsjal2024_pan
Foto: Pressbild

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

centrum_artikel_host

Under Svenonius ledning har regionen hanterat en pandemi, etablerat landets kortaste vårdköer och byggt ut kollektivtrafiken med nya tunnelbanelinjer, samtidigt som ekonomin varit i ordning med årliga överskott. Karolinska Universitetssjukhuset i Solna har färdigställts och rankas nu som Europas bästa sjukhus.

Svenonius betonar behovet av en ny ledare för Moderaterna som kan genomföra ett maktskifte och rätta till kaoset inom ekonomi, kollektivtrafik och sjukvård som hon anser att Socialdemokraterna har skapat.

Hon reflekterar också över sina egna insatser under åren och är stolt över utbyggnaden av tunnelbanan och att Karolinska universitetssjukhuset rankas i världstoppen.

Irene Svenonius lämnar uppdragen som regionråd och moderat gruppledare omedelbart. Moderaternas process med val av hennes efterträdare leds av fullmäktigegruppens nomineringskommitté, med målet att valet av efterträdare ska ske vid regionfullmäktige den 26 mars.

eldsjal2024_helsida
storemore_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida
mp_helsida_eu

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
pantamera_out
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
mp_eu_outsider
storemore_out