centrum_panorama_hostshopping
David Lundqvist och Lars Wedén i Fördel Arlanda

Fördel Arlanda kritiska till Brommabesked

På måndagen kom besked om att Bromma inte läggs ner. Något som kritiseras av kommuninvånarna Lars Wedén och David Lundqvist i nätverket Fördel Arlanda.

centrum_artikel_host

Bromma ska inte avvecklas i förtid. Beslutet kom från regeringen under måndagen. Två personer som drivit på för en flytt av Brommas trafik till Arlanda är David Lundqvist och Lars Wedén i nätverket Fördel Arlanda. Duon har skrivit till Swedavia för att få ta del av resultatet för Bromma flygplats för 2022.
-Vi önskar därför få veta dels delresultatet av Bromma-flygverksamheten för räkenskapsåret 2022, och dels hur Swedavia bedömer den ekonomiska och trafikmässiga utvecklingen för Brommaflyget den kommande 5-årsperioden om flygplatsen drivs vidare på nuvarande sätt, uppger Lundqvist och Wedén i ett uttalande.

pantamera_avc_helsida
defacto_helsida
joes-helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

nrh_sigtuna

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

connys_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

hockeyskola_helsida
ica_helsida
sap_sep23_helsida
moderat_fokus_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

skanela_helsida

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

centrum_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
connys
ica_outsider
joes_outsider
nrh
skanela_outsider
centrum_outsider_host
moderat_bli_medlem
swedol_outsider
socialdem_sep23_outsider
hockeyskola_outsider
pantamera_out